Wisconsin bryter mark pÄ nya Foxconn LCD-panelanlÀggning

Foxconn Wisconsin

Som förvÀntat slog Foxconn mark pÄ ett nytt 20 miljoner kvadratmeter stort komplex i Wisconsin som kommer att göra LCD-paneler. Projektet, som först tillkÀnnagavs 2017, skulle kunna ge tusentals nya jobb till MellanvÀstern.

Den första Foxconn-anlÀggningen i USA förvÀntas kosta 10 miljarder dollar. Till en början Àr det tÀnkt att skapa 3000 jobb, men det antalet kan klÀttra till 13.000.

NĂ€r Foxconn-fabriken Ă€r klar kommer den att producera LCD-skĂ€rmar för USA: s marknad. Hittills Ă€r det dock inte klart om nĂ„gon av dessa skĂ€rmar hamnar pĂ„ Apple-produkter. Även om Foxconn monterar majoriteten av iPhones i sina Kina-anlĂ€ggningar fĂ„r Apple för nĂ€rvarande skĂ€rmpaneler frĂ„n Samsung, LG och Japan Display.

Idag slog vi mark pÄ en anlÀggning som kommer att ge jobb för upp till 15 000 Wisconsin-arbetare! Som Foxconn har upptÀckt finns det inget bÀttre stÀlle att bygga, hyra och vÀxa Àn hÀr i USA! pic.twitter.com/tOFFodZYvK

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28 juni 2018

NÀr detta projekt tillkÀnnagavs förra Äret sa regeringstjÀnstemÀn att staten och lokala kommuner skulle sparka in 3 miljarder dollar för att locka Foxconn till staten. Just denna vecka tillkÀnnagavs att antalet hade ökat med 1 miljard dollar.

De extra 1 miljarder dollar som gÄr till Foxconn kommer frÄn kommuner som lagt till sina egna sötningsmedel för att landa vÀxten. Staden och lÀnet dÀr anlÀggningen kommer att byggas, Mount Pleasant och Racine County, erbjöd ett incitamentspaket pÄ 764 miljoner dollar. Wisconsin lade sedan till ytterligare 134 miljoner dollar pÄ fliken för att förbÀttra statliga motorvÀgar och lokala vÀgar i omrÄdet runt Foxconn-webbplatsen.

För sin del sĂ€ger Foxconn att det Ă€r “fullt engagerat i denna betydande investering och att uppfylla vĂ„ra avtalsenliga skyldigheter med relevanta myndigheter.” DĂ„ har VD Terry Gou lovat att betala tillbaka en del av kostnaderna till staten om företaget inte uppfyller sina löften.

Företaget ansvarar för att betala tillbaka resten av kostnaderna.

NÀstan 2,85 miljarder dollar av de första incitamenten inkluderar skattekrediter som bara sparkar in en gÄng Foxconn uppfyller sitt löfte om anstÀllning och kapitalinvesteringar och 150 miljoner dollar i undantag frÄn moms.

FörvÀntar du dig att fabriken i Wisconsin sÄ smÄningom blir en del av Apples leveranskedja? LÄt oss höra dina tankar nedan.

Bild: NBC News