Video: praktisk med Apples nya genvÀgsapp i iOS 12

Siri Shortcuts video thumbnail

Siri GenvÀgar videominiatyr

Officiellt presenterades vid 2018 Worldwide Developers Conference, slÀppte Apple igÄr en kommande genvÀgsapp för test av utvecklare, och iDownloadBlog tog det för en snurr.

Den arbetsflödesliknande programvaran lÄter dig ansluta genvÀgar till Siri, vilket gör komplexa uppgifter sÄ enkla som att tala ett anpassat röstkommando. I sjÀlva verket Àr Siri genvÀgar bÄde en app och en dedikerad sektion i appen InstÀllningar pÄ iOS 12 under Siri & Search.

HANDLEDNING: Hur man skapar Siri-genvÀgar och gör ditt liv enklare

Alla appar pÄ iOS 12 kan fungera med Siri och exponera anvÀndarÄtgÀrder för systemet.

Detta gör det möjligt för Siri-intelligens att föreslÄ en ÄtgÀrd vid rÀtt tidpunkt, till exempel att bestÀlla en kaffe pÄ morgonen eller starta din trÀningsrutin pÄ eftermiddagen.

Men först, ta en titt pÄ vÄr praktiska videogenomgÄng av Siri Shortcuts.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Du kommer att anvÀnda genvÀgsappen för att skapa en serie ÄtgÀrder frÄn olika appar som kan utföras med ett enkelt tryck eller ett anpassat röstkommando.

Utvecklare kan dra nytta av denna nya funktion med hjÀlp av genvÀgs-API: er.

Baserat pÄ Workflow, en kraftfull iOS-automatiseringsapp som Apple förvÀrvade förra Äret för en obeskriven summa, kommer Siri Shortcuts att ingÄ i den kommersiella versionen av iOS 12 i höst.

Med anpassade genvÀgar som stÀllts in i genvÀgsappen kan kunder till och med be Siri pÄ sin HomePod att utföra komplexa hemautomationsskript pÄ andra enheter.

Jag Àr vÀldigt glad för Siri genvÀgar.

Och du dÄ?