US Homeland Security sÀger att miljontals smartphones Àr utsatta för sÀkerhetshot

Hacking

Forskning som finansierats av det amerikanska inrikesdepartementet har faststĂ€llt att smartphones Ă€r sĂ„rbara för en ”massa” sĂ€kerhetshĂ„l som kan ge hackare tillgĂ„ng. Specifikt kan anvĂ€ndardata, e-postmeddelanden och textmeddelanden vara mottagliga. Resultaten av studien tillkĂ€nnagavs först under Black Hat-konferensen i Las Vegas, Kalifornien.

BerĂ€ttade Vincent Sritapan, en programledare vid Institutionen för inrikes sĂ€kerhet Femte domĂ€nen att sĂ„rbarheterna Ă€r inbyggda i enheter innan en kund köper telefonen. Bristerna tillĂ„ter en anvĂ€ndare “att eskalera privilegier och ta över enheten.”

Forskare har inte meddelat om nÄgon har utnyttjat kryphÄlet Ànnu, och de skulle inte heller sÀga vilka tillverkare som har enheter med bristen. För nÀrvarande Àr det oklart om det hÀr problemet pÄverkar bÄde iOS- och Android-enheter eller endast Android-enheter.

De noterade dock att problemet har hittats i telefoner som erbjuds av alla fyra stora amerikanska mobiltelefonoperatörer inklusive Verizon, AT&T, T-Mobile och Sprint. Andra amerikanska operatörer anvÀnder ocksÄ de felaktiga enheterna.

En kÀlla hÀvdar att miljontals anvÀndare i USA sannolikt riskerar, Àven om det totala antalet inte Àr klart.

Angelos Stavrou, grundaren av Kryptowire, berĂ€ttade för Fifth Domain att tillverkarna fick höra om bristerna redan i februari och förklarade: “Det hĂ€r Ă€r nĂ„got som kan rikta sig till individer utan deras vetskap.”

AllmÀnheten förvÀntas lÀra sig mer om denna sÄrbarhet de nÀrmaste dagarna. Med sÄ lite offentligt kÀnt om denna frÄga, lÄter det hÀr som en bra idé, tycker du inte?