Undersökning: En tredjedel av Android-användare skulle byta till iPhone 12

Undersökning: En tredjedel av Android-användare skulle byta till iPhone 12

IPhone 12 presenteras officiellt den 13 oktober. iPhone-fans kommer förmodligen att få den nya mobiltelefonen, men hur är det med Android-användare?

Android vs. iOS är förmodligen en av de äldsta striderna på smarttelefonmarknaden. Apple har alltid litat på intern utveckling medan praktiskt taget alla andra tillverkare är utrustade med Googles Android efter misslyckade försök som Windows Mobile. I synnerhet har öppen källkod av Android övertygat många användare och företag, eftersom det finns mycket kontroll över smarttelefonen. Det slutna iOS-systemet är dock en bok med sju förseglingar för alla icke-Apple-utvecklare. iPhones har dock sin charm och i år verkar något stort vara på väg att hända med den senaste versionen. Den ena eller andra Android-fansen funderar också på att lämna sitt hemland.

Storlek kan vara den avgörande faktorn

Den amerikanska sajten SellCell har nu genomfört en undersökning av drygt 2000 Android-användare i USA. De ville ta reda på om de funderade på att byta till iPhone 12. Med dessa relativt få respondenter kan inget representativt uttalande göras, men vissa insikter är fortfarande mycket intressanta. Nästan 33 procent av de tillfrågade uppgav att de funderade på att köpa iPhone 12, oavsett vilken modell de valde. Frågan varför en Android-användare byter till iOS är särskilt spännande. Tre punkter har lyfts fram här. Användare förväntar sig längre mjukvarusupport, bättre skydd för integritet och en mer kompakt formfaktor.

Men andra saker som bättre funktioner, priser eller 5G-anslutning har bara en mindre inverkan på detta beslut. Programvara och integritet är välkänd kritik av Android som definitivt inte är ny. Kritiken mot enhetsstorlekar har å andra sidan blivit starkare och starkare de senaste månaderna. Det finns för närvarande praktiskt taget ingen ny Android-enhet med en skärmdiagonal på mindre än 6 tum, vilket helt enkelt är för stort för vissa människor. Apple, å andra sidan, har en 4,7-tums modell med iPhone SE och en 5,8-tums modell med iPhone 11 Pro. Enligt nuvarande rykten kommer iPhone 12-serien att börja med en billig 5,4-tums modell, iPhone 12 mini. Om denna strategi lyckas kommer vissa Android-tillverkare förmodligen också att tänka om storleken på sina telefoner i framtiden.

Källa: SellCell

Också populärt bland Areamobile-läsare: tema

Undersökning: Kunderna är lojala mot dessa märken РOnePlus före Apple

Den som köper en enhet från Apple eller OnePlus förblir lojal mot varumärket. Det är åtminstone statistiken. Detta framgår av en undersökning. Skärmdump från videon & quot; Kan du bara ha ett ögonblick? & Quot;tema

Christmas Tech Festival: Många unga människor vill inte ge äldre släktingar tekniska gåvor

Många ungdomar vill inte ge tekniska gåvor till äldre släktingar eftersom de inte vill ge stöd efteråt

Vi har markerat affiliate-länkar med en asterisk. Vi får en liten provision för ett köp via vår länk och kan därmed delvis finansiera den kostnadsfria webbplatsen med denna inkomst. Det finns inga kostnader för användaren.

Tillbaka

1 2 Unders√∂kning: En tredjedel av Android-anv√§ndare skulle byta till iPhone 12Bildgalleri f√∂r “Unders√∂kning: En tredjedel av Android-anv√§ndare skulle byta till iPhone 12”