Tidigare Apple-anställd erkänner sig inte skyldig i affärshemligheter

Law

En tidigare Apple-anställd som anklagas för att ha stulit affärshemligheter erkänner sig inte skyldig vid en domstol i Kalifornien på måndag. Xiaolang Zhang, som arbetade med Apples självkörande bilinitiativ, åtalas på en federal anklagelse om stöld av handelshemligheter. Hans vädjan kommer drygt en vecka sedan han arresterades.

Enligt domstolsansökan, Var Zhang medlem i Apples självkörande bilinitiativ, Project Titan. Medan han var där arbetade ingenjören på Compute Team, som var ansvarig för att designa och testa kretskort. Detta arbete gav Zhang tillgång till databaser som innehåller affärshemligheter och känsligt immateriell egendom.

I april besökte Zhang Kina på pappaledighet. När han återvände till USA avgick han från Apple, vilket tyder på att han skulle flytta till Kina för att ta hand om sin sjuka mamma. Han berättade för en handledare att han planerade att arbeta för kinesisk elbilstart XMotors.

N√§r Zhang l√§mnade Apple och √•terl√§mnade f√∂retagsutf√§rdade iPhones och en b√§rbar dator, m√§rkte f√∂retaget n√•gon ovanlig aktivitet, vilket tyder p√• att Zhang kan ha laddat ner information olagligt. Han erk√§nde senare att han ‚ÄĚluftdroppat‚ÄĚ inneh√•ll till sin frus b√§rbara dator.

Lördag den 7 juli greps Zhang på San Jose International Airport när han försökte gå ombord på ett flyg till Kina.

Om Zhang blir skyldig kan han få tio års fängelse och en böter på 250 000 dollar. Åtalet mot den tidigare Apple-ingenjören lämnades in i USA: s tingsrätt för Northern District of California.

√Ąven om han ursprungligen representerades av en offentlig f√∂rsvarare har Zhang beh√•llit sin egen advokat, Daniel Olmos.