Stora förÀndringar kommer till vÀrldens första Apple-butik

Tyson

Den första Apple-butiken öppnade 2001 Tysons Corner Center köpcentrum i McLean, Virginia. Nu, 17 Är senare, fÄr den butiken en uppdatering som kan stÀnga butiken ett tag, enligt planeringsdokument som först upptÀcktes av MacRumors.

TillstÄnd nyligen utfÀrdade visar att Apple kan planera att göra betydande inredningsÀndringar i butiken, vilket skulle innebÀra rivningsarbete. Det finns dock ingen information om nÀr renoveringar kan börja. Det Àr ocksÄ möjligt att Apple kan flytta dörren till en annan plats i köpcentret.

Öppningen av den första Apple-butiken fĂ„ngades för alltid nĂ€r den sena Steve Jobs vĂ€lkomnade journalister för en förhandsvisning, inklusive Walter Mossberg.

Ta en titt:

Apple Tysons Corner var inte den enda Apple-butiken som öppnade den 19 maj 2001, men pÄ grund av tidsskillnaden var det den första den dagen med nÄgra timmar. En butik i Glendale, Kalifornien öppnade nÄgra timmar senare.

Som MacRumors förklarar:

Bara nÄgra mÄnader efter dot-com-kollapsen sÄg vissa kritiker Apple Store som ett riskabelt drag. Men cirka 500 personer stÀllde upp pÄ Apple Tysons Corner för sin stora öppning, som förskÄdar de lÄnga köerna pÄ iPhone-lanseringsdagarna.

Tillsammans med Apples butik i Glendale, Kalifornien, som öppnade samma dag, vÀlkomnade de tvÄ platserna över 7 700 personer och sÄlde totalt 599 000 dollar i varor under deras första tvÄdagarshelg, enligt Apples pressmeddelande vid den tiden. Det ansÄgs vara en rungande framgÄng.

I lite trivia skulle detta inte vara första gĂ„ngen Apple Tysons Corner har fĂ„tt ett ansiktsliv. PĂ„ 2000-talet hade den ocksĂ„ en uppdatering som tog bort den ikoniska svarta entrĂ©n med tvĂ„ Apple-logotyper som en gĂ„ng anvĂ€ndes i alla Apples butiker. Den designen anvĂ€nds fortfarande i bara tre vĂ„ningar: Tice’s Corner, Southpointoch Cherry Creek.

Med tanke pÄ att det Àr den första Apple-butiken, hoppas jag att Apple Tysons Corner renoveras, inte flyttas. Vi fÄr reda pÄ det snart.

Bild: Apple