Stolt Apple Watch-ansikte blockerat av Apple i Ryssland

Stolt Apple Watch-ansikte blockerat av Apple i Ryssland

Om du bĂ€r en Apple Watch i Ryssland och vill anvĂ€nda stoltheten Apple Watch-ansiktet har du tur. Ansiktet Ă€r “hĂ„rdkodat för att inte dyka upp om den ihopparade iPhone anvĂ€nder det ryska sprĂ„ket”, enligt iOS-utvecklaren och senare bekrĂ€ftad av GrĂ€nsen.

Först introducerades i juni i början av Apples Ă„rliga Worldwide Developer Conference (WWDC), och stoltsuret Ă€r inspirerat av LGBTQ-communityns regnbĂ„gsflagga. Ansiktsintroduktionen för tvĂ„ mĂ„nader sedan var vettig med tanke pĂ„ Apples ofta citerade engagemang för “jĂ€mlikhet och mĂ„ngfald”Och lĂ„ngvarigt stöd för Project (RED). TyvĂ€rr verkar det som att engagemang inte alltid strĂ€cker sig nĂ€r politik Ă€r inblandad.

Sedan 2013 har Ryssland drivit en lag om “gaypropaganda” som mĂ„nga, inklusive Europeiska domstolen för mĂ€nskliga rĂ€ttigheter, har styrt förstĂ€rker fördomar och uppmuntrar homofobi. FĂ€ngelsetid Ă€r möjlig för dem som bryter mot lagen. Utan tvekan Ă€r det pĂ„ grund av denna lag att Apples speciella stolthet Apple Watch-band inte finns i Ryssland.

Apple Watch’s stolthet Ă€r hĂ„rdkodad för att inte dyka upp om den ihopparade iPhone anvĂ€nder det ryska sprĂ„ket pic.twitter.com/vEP8XquYsP

– Guilherme Rambo (@_inside) 31 augusti 2018

Även om det skulle vara lĂ€tt att kritisera Apple för att inte tillĂ„ta antingen stolthĂ„llerskyddet eller remmen i Ryssland, finns det tvĂ„ punkter att tĂ€nka pĂ„.

Först finns det lagen. Ett företag kan inte gÄ runt och bryta lokala regler, Àven om dessa lagar Àr avskyvÀrda för mycket av den civiliserade vÀrlden. För det andra kan du argumentera för att Apples beslut fattades för att skydda HBTQ-samhÀllet i Ryssland frÄn möjlig diskriminering och kanske fÀngelsetid.

Detta betyder inte att Apple ska vara tyst om den hÀr frÄgan. Apples VD Tim Cook, en homosexuell man, borde pÄminna vÀrlden om företagets engagemang för mÄngfald och förklara varför det tog de steg som det gjorde i Ryssland. Att förbli tyst Àr inte acceptabelt och för mÄnga kan det komma att vara hyckleriskt.

Vad tror du? LĂ€mna dina kommentarer nedan.