Steve Jobs sÄg ett Apple-kreditkort 2004

Steve Jobs sÄg ett Apple-kreditkort 2004

Tidigare i Ă„r tillkĂ€nnagav Apple officiellt Apple Card – ett helt nytt kreditkort byggt i samarbete med Goldman Sachs. Men Apples mĂ„l att lansera ett kreditkort med företagets logotyp gĂ„r tillbaka flera Ă„r tillbaka. VĂ€gen tillbaka till 2004 visar det sig.

PĂ„ hans personliga blogg, Ken Segall, en tidigare Apple-annonschef, visar Apples första anstrĂ€ngning med ett kreditkort. Segall skĂ€mtar i sin öppnare att mĂ€nniskors motreaktion över Apple-kortet verkligen innehöll den beprövade “Steve Jobs skulle aldrig göra det hĂ€r!” som gĂ„r in i det faktum att Jobs gör detta, för han försökte för mer Ă€n ett decennium sedan.

Enligt Segall sĂ„g Jobs ett MasterCard-kreditkort frĂ„n Apple. Jobs ville kalla det ”Apple-kortet” dĂ„, vilket förmodligen hjĂ€lpte det nuvarande ledningsgruppen och beslutsfattare att komma till det aktuella kortets namn. Men Ă€ven om det finns vissa likheter Ă€r en stor skillnad vad Ă€garna skulle tjĂ€na tillbaka.

Segall sĂ€ger att Jobs planerade att anvĂ€ndarna skulle tjĂ€na “iPoints” (för naturligtvis gjorde han det), vilket inte skulle göra det möjligt för anvĂ€ndaren att flyga mil eller till och med pengarna tillbaka. IstĂ€llet skulle dessa iPoints anvĂ€ndas för att köpa musik frĂ„n iTunes. Mycket av marknadsföringen för det nedlagda Apple Card retar saker som “Köp sĂ€ng, fĂ„ REM” och sĂ„ vidare.

”Men som ni kan förestĂ€lla er sĂ„ gick det inte för Apple. Segall sĂ€ger att Jobs inte kunde ta reda pĂ„ ett avtal som han gillade med MasterCard, sĂ„ Apple-kortet var tufft:

Ack, Apple-kortet sĂ„g aldrig dagens ljus. Steve arbetade för att skapa ett partnerskap med MasterCard, men uppenbarligen kunde han inte fĂ„ de villkor han ville ha – sĂ„ han drog ur kontakten.

Vid den tiden hade dock Apples interna kreativa team redan arbetat upp en kampanj för att introducera Apple-kortet. HĂ€r Ă€r nĂ„gra av de mĂ„nga annonser de skapade, med band som hade tilltalande vid den tiden. ”

Det nya Apple-kortet Àr ocksÄ ett MasterCard, och namnet Àr detsamma som det första försöket. Den nya ÄtgÀrden Àr dock betydligt annorlunda nÀr det gÀller belöningar. Om du anvÀnder Apple-kortet med Apple Pay fÄr du 2% Äterbetalning dagligen, vilket du kan anvÀnda som du tycker passar. Och om du köper Apples hÄrdvara eller tjÀnster fÄr du 3% kontant tillbaka. Om du anvÀnder det fysiska Apple-kortet för ett köp fÄr du 1% Äterbetalning dagligen.

HÀr Àr Apples introduktionsfilm för Apple Card som slÀpptes tidigare i Är:

Apples nya kreditkort lanseras nÄgon gÄng i sommar. Planerar du att anmÀla dig till en?