Sonarworks True-Fi-app förbÀttrar musiken pÄ din Mac eller PC

SonarWorks True-Fi

SonarWorks True-Fi

Jag Ă€r inte en audiofil och kommer aldrig att göra ansprĂ„k pĂ„ att vara det. ÄndĂ„ vet jag skillnaden mellan bra ljud och bra ljud. Under de senaste mĂ„naderna har jag testat SonarWorks True-Fi-programvara för Mac. Prissatt till 79 $Ă€ndrar programvaran signalen som hörlurarna fĂ„r sĂ„ att det du hör nĂ€rmare det som skaparen hade tĂ€nkt sig.

Hur fungerar detta?

True-Fi Àr helt enkelt en samling hörlursmÀtningar och deras frekvensrespons. Genom att kÀnna till de akustiska egenskaperna hos enskilda hörlurar kan SonarWorks tillÀmpa korrigeringar och dÀrmed eliminera eventuella fel lÀngs frekvenserna.

True-Fi fungerar inte med varje uppsÀttning hörlurar pÄ marknaden. Inte överraskande Àr mÄnga av de som Àr kompatibla med tekniken pÄ den dyra sidan som du kan se pÄ Sonarworks alltid uppdaterade lista över hörlurar med stöd.

Sonarworks

Bland hörlurarna som Ă€r kompatibla med SonarWorks True-Fi finns Apple AirPods och i stort sett alla nuvarande generationens enheter i Beats-sortimentet. Om du inte ser dina hörlurar pĂ„ listan, Sonarworks accepterar förfrĂ„gningar, Ă€ven om det inte finns nĂ„gon garanti kommer din enhet att lĂ€ggas till i listan. ÄndĂ„ gör det förmodligen inte ont nĂ€r mĂ„nga mĂ€nniskor lĂ€gger in samma begĂ€ran.

Vad Àr platt ljud?

Med True-Fi fĂ„r du uppleva sĂ„ kallat “platt” ljud. Generellt sett Ă€r detta ljud som inte har förĂ€ndrats av mĂ„nga typer av ljudutrustning som hörlurar, förstĂ€rkare, DAC och liknande. Platt frekvens tar lite att vĂ€nja sig, sĂ€rskilt om du Ă€r den typ av person som Ă€lskar djup, hög bas. ÄndĂ„ skulle jag bli förvĂ„nad om du inte var imponerad av hur mycket bĂ€ttre ditt ljud lĂ„ter med den hĂ€r tekniken.

VÀrt att övervÀga: SonarWorks True-Fi

Du kan lÀsa mer om SonarWorks True-Fi pÄ företagets webbplats. Nya anvÀndare kan prova programvaran gratis i 10 dagar.

Hur har du redan provat SonarWorks True-Fi? LĂ„t oss veta nedan.