Snapchats redesign ledde till att den dagliga aktiva anvÀndarbasen föll för första gÄngen sedan starten

Snapchats redesign ledde till att den dagliga aktiva anvÀndarbasen föll för första gÄngen sedan starten

Som en del av dess kvartalsresultat meddelande igÄr har Snap, Inc. avslöjat att antalet dagliga aktiva anvÀndare minskade med tvÄ procent till cirka 188 miljoner.

Andra stora sociala mediasidor publicerade ocksÄ avtagande tillvÀxt, inklusive Facebook och Twitter, men för Snap Àr detta dock den första kundförlusten sedan starten 2011.

Wall Street Journal rapporterad PÄ tisdagen sa Snap att den hade 191 miljoner dagligen aktiva Snapchat-anvÀndare under Ärets första kvartal, vilket innebÀr att tjÀnsten inte engagerar kunder som den brukade (Snapchats mÄnatliga aktiva anvÀndare fortsatte att vÀxa).

Snapchat-ledarskapet hoppades att omformningen skulle vara mer vĂ€nlig för annonsörer, men företagets tjĂ€nstemĂ€n sa pĂ„ tisdagen att förĂ€ndringarna hade bidragit till att bromsa anvĂ€ndartillvĂ€xten. Snap VD Evan Spiegel tillskrev frĂ€mst kundförluster till “störningen orsakad av vĂ„r redesign.”

Det har gÄtt ungefÀr sex mÄnader sedan vi i stort sett lanserade redesignen av vÄr applikation, och vi har arbetat hÄrt för att itera och förbÀttra Snapchat baserat pÄ feedback frÄn vÄrt samhÀlle. Vi kÀnner att vi nu har tagit itu med de största frustrationerna vi har hört och Àr angelÀgna om att göra mer framsteg med den enorma möjlighet vi nu har att visa mer av rÀtt innehÄll till rÀtt personer.

För sammanhanget lanserade de den kontroversiella redesignen i november 2017. Den reviderade appen orsakade en sÄdan uppstÄndelse bland sina lojala efter att mer Àn 1,2 miljoner mÀnniskor undertecknade en framstÀllning och bad om att förÀndringen skulle omvÀndas.

Snap rapporterade 262 miljoner dollar i intÀkterna i juni, en 44-procentig Ärlig ökning. De rullade ut flera produkter under kvartalet, inklusive Snap Kits som lÄter apptillverkare integrera delar av Snap i sina egna produkter, andra generationens Spectacles med videoinspelning och mer.

Dessa initiativ har dock Ànnu inte gett nya anvÀndare i stort antal.