Samsung: vikbar Galaxy nÀrmar sig slutförande, rivaler kommer att bli förvÄnade

Samsung patent: a foldable smartphone

Samungs president DJ Koh visar upp not 9 vid Unpacked-evenemanget i New York City

Adam Turek frĂ„n Business Insider Polska pratade med DJ Koh, som Ă€r vd för mobilverksamheten pĂ„ Samsung Electronics. Chatten intrĂ€ffade direkt efter den 10 augusti “Unpacked” -hĂ€ndelsen i New York som fungerade som en startplatta för den senaste not 9-phablet. Reportern ville ta reda pĂ„ vad som hĂ€nder med den efterlĂ€ngtade vikbara Galaxy-smarttelefonen som ligger i Samsungs pipeline och att se vad det sydkoreanska företaget kan ha i lager.

Enligt den lĂ„nga rapporten, som var utfĂ€rdad Onsdag kvĂ€ll kan kunder verkligen förvĂ€nta sig att fĂ„ en hopfĂ€llbar Galaxy-smartphone “snart”, efter Ă„r av rykten och Samsungs officiella bekrĂ€ftelse pĂ„ att en sĂ„dan produkt faktiskt har utvecklats i flera Ă„r nu.

HÀr Àr vad han sa:

Det Ă€r snart slut – vi fokuserar för nĂ€rvarande pĂ„ anvĂ€ndarupplevelsen.

NÀr vi visar den hopfÀllbara telefonen till vÀrlden, rÀknar vi med glÀdjen hos kunderna och tÀvlingens förvÄning, sÄ vi har fortfarande nÄgra fler förfiningar att göra Ànnu men det borde inte ta mycket tid.

Andra tillverkare, inklusive Apple, har föreslagit att de tittar pĂ„ möjligheten att ha egna hopfĂ€llbara smartphones. I september 2016 tilldelade United States Patent and Trademark Office Apple Amerikanskt patentnummer 20170336831, med titeln “Elektroniska enheter med flexibla skĂ€rmar”, som beskriver en hopfĂ€llbar smartphone.

Ett rykte i oktober förra Äret föreslog att Apples enhet skulle anvÀnda en LG-tillverkad flexibel OLED-panel.

Samsung-patent: en hopfÀllbar smartphone

Samsungs vikbara telefonpatent kan vara ses pÄ Google Patents.

Men vad skulle anvÀndningsfallet vara för en hopfÀllbar Galaxy-telefon?

Smartphones kommer att finnas, men deras form kan Àndras. Kanske blir de hopfÀllbara? Du behöver inte alltid titta pÄ hela skÀrmen. Du kanske bara behöver en del av det. Du kanske inte behöver lÀgga ut det för att svara eller ringa ett samtal. Men om du vill surfa pÄ internet kan du vika ut telefonen för att anvÀnda hela skÀrmen.

Den hÀr biten om hur de kom fram till phablet-konceptet:

För ungefĂ€r Ă„tta till nio Ă„r sedan var det inte bara telefoner vi bar i fickorna; vi bar ocksĂ„ bĂ€rbara datorer. Under ett samtal med JK Shin – min chef dĂ„ – föreslogs att vi skulle göra vĂ„ra smartphones till bĂ€rbara datorer. NĂ€r jag lyckades hitta en partner som kunde hjĂ€lpa till att göra detta projekt till verklighet, tecknade vi ett kontrakt med det japanska företaget Wacom. Och efter Ă„tta mĂ„naders arbete skapades S Pen. SĂ„ vi har skapat en ny delmĂ€ngd av enhet – en phablet.

Innan du avfÀrdar Kohs logik, kom ihÄg att folk brukade skratta av den ursprungliga noteringsfablet och förlöjliga dess storlek, men nuförtiden har de allra flesta telefoner jÀttskÀrmar som mÀter mellan fem och sex tum diagonalt.

En vikbar Galaxy kan ha totalt tre OLED-skÀrmar.

Flexibel OLED-panel tillverkad av Samsung Display

PĂ„ tal om Galaxy-familjen sa Koh att de inte har nĂ„gra avsikter att avleda Galaxy-mĂ€rket som vissa rykten antyder. ”Jag Ă€r stolt över Galaxy-namnet. Jag vill behĂ„lla det, jag gillar det, sĂ€ger Samsungs chef.

“Att bygga upp varumĂ€rkeskraft i den grad tar tid, sĂ„ vi funderar inte pĂ„ att Ă€ndra namn”, tillade han. “Det mĂ„ste noggrant övervĂ€gas av mĂ„nga intressenter.”

Han fortsatte med att prata 5G-teknik dÀr Samsung Àr djupt investerad (Koh sa att den första 5G-telefonen frÄn Samsung kommer pÄ sex till nio mÄnader) och förklarade hur det kan förbÀttra IoT och inleda en ny mobilrevolution.

Var noga med att lÀsa hela saken pÄ Business Insider Polska.

Tankar pÄ hopfÀllbara telefoner?