Så här ställer du in en WordPress-enkät i tre steg

Så här ställer du in en WordPress-enkät i tre steg

Att ta reda på vad dina användare tycker om ditt innehåll (eller vad de vill ha från din webbplats) kan vara en utmaning. Analytics-verktyg kan ge dig de flesta mätvärden du behöver, men ibland räcker det inte med siffror för att räkna ut problemet. Du kan dock fråga ditt folk direkt om du skapar en WordPress-omröstning.

En onlineundersökning gör det möjligt för dig att ställa in en direkt utfrågning mellan dig och dina användare. Du ställer en fråga och de svarar Рdet är ungefär så enkelt som saker kan bli. Det är vad du sedan gör med informationen som kan förvandla dina förmögenheter.

I den h√§r artikeln g√•r vi in ‚Äč‚Äčp√• detaljer om f√∂rdelarna med att anv√§nda omr√∂stningar p√• din webbplats. Efter√•t presenterar vi dig tv√• utm√§rkta omr√∂stningsverktyg och slutligen l√§r vi dig hur du skapar en egen WordPress-omr√∂stning.

Låt oss börja!

Fördelarna med att ställa in en omröstning på din WordPress-webbplats

En online-omr√∂stning st√§ller en fr√•ga till publiken och ger dem tillr√§ckligt med alternativ f√∂r att ge dig ett svar som speglar deras √•sikt. Beroende p√• fr√•gan kan du beh√∂va mer √§n ett enkelt ‚ÄĚJa‚ÄĚ eller ‚ÄĚNej‚ÄĚ, till exempel:

√Ąven om ett enkelt ‚ÄĚJa‚ÄĚ eller ‚ÄĚNej‚ÄĚ kan r√§cka i s√• fall kan du l√§gga till fler alternativ f√∂r att f√• mer exakta resultat. Detsamma g√§ller f√∂r alla online-omr√∂stningar i allm√§nhet. Om du tar hand om att st√§lla de fr√•gor som din publik bryr sig om (och ge dem en anst√§ndig upps√§ttning alternativ), kommer de att bel√∂na dig med n√•gra utm√§rkta data.

En gång i dina händer kan du använda den samlade informationen för att skräddarsy ditt innehåll efter din besökares intresse. På det sättet kan du förvandla en enkel onlineundersökning till ett långsiktigt engagemang.

Generellt sett finns det flera typer av omr√∂stningar, allt fr√•n de enklaste (‘) till de som st√§ller flera fr√•gor i f√∂ljd (dvs. unders√∂kningar). F√∂r den h√§r artikeln kommer vi endast att behandla grundl√§ggande online-omr√∂stningar med flera alternativ och hur man st√§ller in dem.

Två praktiska plugins för att skapa en WordPress-omröstning

Det finns gott om verktyg som hjälper dig att skapa en WordPress-omröstning, så vi har fått begränsa poolen av deltagare. De två plugins som vi har valt hjälper till att skapa enkäten enkelt och gör att du kan analysera deras resultat effektivt. Senare lär vi dig hur du ställer in en av dem.

1. YOP-enkät

Med YOP-enkät kan du integrera båda enkäterna i din WordPress-webbplats. Du kan köra flera omröstningar samtidigt eller schemalägga dem i förväg runt varandra. Varje omröstning kan vara så enkel eller så komplex som du vill, och du kan sortera resultaten enligt flera kriterier. Bäst av allt, du kan enkelt begränsa tillgången till dina omröstningar endast till registrerade användare, för att undvika att hantera falska resultat.

Nyckelfunktioner:

Stöder både omröstningar och enkäter. Gör att du kan köra flera omröstningar samtidigt och schemalägga dem i förväg. Hjälper till att analysera dina resultat effektivt tack vare avancerade sorteringskriterier. Begränsar åtkomst till dina omröstningar beroende på användarroller, IP-adresser och specifika användarnamn.

Fördelar:

Erbjuder ett lättanvänt gränssnitt. Kommer med flera alternativ för att gå igenom dina resultat. Innehåller flera omröstningsstilar ur lådan.

Nackdelar:

Saknar anpassning (förutom att välja ett förinställt tema).

2. Typform

Typeform-plugin-programmet gör mer än enkla enkäter och enkäter Рdet gör det också möjligt för dig att bygga mobilklara onlineformulär. Du kan skapa dem via en dra-och-släpp-byggare, med möjligheten att bädda in bilder, videor och GIF-filer för att starta. Det finns också ett urval av Google-teckensnitt och stilar att välja mellan, så det borde inte finnas några problem med att matcha din omröstning till din webbplats design.

För alla positiva saker finns det dock ett negativt: du måste öppna ett Typeform-konto för att skapa dina omröstningar, bädda in dem på din webbplats och hantera svar.

Nyckelfunktioner:

Stöder enkäter, enkäter och onlineformulär. Erbjuder över 30 Google-teckensnitt att välja mellan. Inkluderar ett antal fälttyper. Gör att du kan bädda in bilder, video och GIF.

Fördelar:

Integreras med ett antal verktyg (som Slack och MailChimp) via Zapier. Gör att du kan ta kreditkortsbetalningar via dina formulär. Undersökningarna ser riktigt bra ut och har fina animerade element, vilket hjälper användaren att engagera sig bättre med dem.

Nackdelar:

Du måste skapa ett Typeform-konto för att bädda in dina formulär. Du kan inte redigera omröstningar eller kontrollera svar via själva pluginet.

Så här ställer du in en WordPress-omröstning med YOP-undersökning (i tre steg)

Vi presenterade dig för två utmärkta plugins för att skapa en WordPress-omröstning, men vi kommer bara att använda en av dem för att ge dig ett liveexempel. YOP-undersökningen var det självklara valet för oss Рinte för att Typeform saknades, utan på grund av att det inte fanns någon registreringsprocess.

Egentligen är vi stora fans av Typeform och vi har byggt ett antal enkäter och enkäter med den. Till exempel gjordes vår stora WordPress-webbundersökning genom Typeform, och vi kunde inte vara nöjdare med resultatet. Så om det du behöver är riktigt avancerade, funktionella och snygga undersökningar, bör du ge Typeform ett försök.

Okej, och nu hur man ställer in en WordPress-omröstning med YOP-undersökning:

Steg 1: Installera och aktivera YOP Poll

Vi är säkra på att du är bekant med den här processen, men för alla fall, kolla gärna den här guiden för installation och aktivering av WordPress-plugins.

Installerar plugin-programmet YOP Poll.

När du är klar märker du ett nytt Yop Poll-objekt i din WordPress-instrumentpanel Рoch det är här du måste vara för nästa steg.

Steg 2: Ställ in en WordPress-omröstning

Klicka på alternativet under och skriv en titel för din omröstning högst upp på sidan:

Fältet för omröstningens namn.

Därefter rullar du ner och hittar fältet. Eftersom vi skapar en enkel enkät är allt vi behöver en fråga. Fortsätt och skriv din fråga i motsvarande fält:

Frågefältet för omröstningen.

Skriv nu dina svar i fälten nedan. För att lägga till fler svar, klicka på så många gånger som behövs:

Omröstningen svarar fältet.

När du är redo klickar du på längst ner på sidan. Du ser flera mallar som du kan välja mellan för att utforma din omröstning:

Några exempel på omröstningsmallar.

Välj en som passar bra med ditt WordPress-tema och klicka

Steg 3: Sätt in din WordPress-omröstning

Efter att du har konfigurerat och valt en stil för din WordPress-omröstning har du två alternativ. För det första kan du lägga till det på din webbplats med en kortkod:

Ett exempel på en omröstningskortkod.

Alternativt kan du navigera till i din WordPress-instrumentpanel och välja alternativet. Dra den till önskad plats och välj vilken omröstning som ska visas i rullgardinsmenyn för widgeten:

Alternativen för widget-enkäten.

När du klickar ser du omröstningen på din webbplats. Det är allt som finns!

Slutsats

Att ansluta till dina användare och bestämma vad de vill ha från din webbplats är inte en enkel process, men det görs. Vi rekommenderar inte att du undviker analysverktyg, bara överväga om i vissa fall en vanlig gammal omröstning kan vara det bättre alternativet.

Om du vill skapa en egen WordPress-undersökning är det här stegen du måste följa:

    Installera och aktivera YOP Poll-plugin. Ställ in en WordPress-omröstning med hjälp av plugin. Sätt in din nya omröstning på din webbplats.