SÄ hÀr anpassar du kortkommandon i Microsoft Word för Mac

MS Word Keyboard Shortcuts Mac

Om du anvÀnder Microsoft Word pÄ din Mac har du fler anpassningsalternativ Àn du förmodligen inser. InstÀllningarna kan göra din upplevelse mer effektiv och produktiv varje gÄng du anvÀnder appen.

En av instÀllningarna som hjÀlper dig att snabbt gÄ igenom dina ordbehandlingsuppgifter Àr kortkommandon. Utan att lyfta fingrarna frÄn tangentbordet för att ta tag i musen eller anvÀnda pekplattan kan du utföra en mÀngd olika uppgifter. Och du kan anpassa genvÀgarna sÄ att de passar vad du anvÀnder mest och vilka tangenter som Àr lÀttast att komma ihÄg.

FĂ„ Ă„tkomst till Words kortkommandon

Först mÄste du komma Ät instÀllningarna för kortkommandon.

1) Öppna Microsoft Word pĂ„ din Mac.

2) Klick Verktyg frÄn menyraden.

3) VĂ€lj Anpassa tangentbordet.

Visa Words kortkommandon

Ett popup-fönster ska visas nÀr du öppnar kortkommandona. Det Àr hÀr anpassningarna börjar.

MS Word Anpassa tangentbordsfönster

Du kommer att mÀrka en ruta full av kategorier lÀngst upp till vÀnster. Om du vÀljer en av dessa hjÀlper det att begrÀnsa kommandot du letar efter.

Till exempel, om du vill se eller redigera genvÀgen för att spara ett dokument, skulle det vara i Fil kategori. Om du inte Àr sÀker pÄ vilken kategori ett kommando kommer att falla under kan du blÀddra nedÄt och vÀlja Alla kommandon.

NÀr du har valt en kategori ser du kommandona till höger. Du kan blÀddra igenom listan för det kommando du behöver. Men det kan vara trÄkigt. SÄ försök att poppa ett ord i sökrutan istÀllet. Med samma exempel som ovan kan du skriva in ordet Spara. Alla kommandon med ordet visas och gör det lÀttare att hitta det du vill ha.

DÀrefter kan du bekrÀfta att du har rÀtt kommando genom att klicka pÄ det och visa Beskrivning lÀngst ner i fönstret. Och om kommandot redan har en genvÀg ser du det i Nuvarande nycklar lÄda.

MS Word Save Command-genvÀg

Anpassa Words kortkommandon

Nu kan du Àndra aktuella genvÀgar eller lÀgga till nya till de tomma.

1) VÀlj kommandot i rutan högst upp.

2) Klicka inuti Tryck pÄ ny tangentbordsgenvÀg lÄda.

3) Ange de tangenter du vill anvÀnda för genvÀgen.

4) VÀlj om du vill anvÀnda genvÀgen pÄ alla Word-dokument eller bara den aktuella du har öppnat i Spara Àndringar i rullgardinsmeny.

5) Klick OK.

NÀr du Àr klar testar du din nya kortkommando för att vara sÀker pÄ att den fungerar korrekt.

Se upp för tilldelade genvÀgar

NÀr du anger en genvÀg för ett kommando som redan anvÀnds ser du detta under den nya genvÀgsrutan. Om detta hÀnder kan du anvÀnda en annan genvÀg om du inte föredrar att tilldela den igen.

MS Word Befintlig kommando genvÀg

Packar upp den

Kortkommandon Àr bara effektiva om du anvÀnder dem regelbundet, annars glömmer du vad de Àr. SÄ var noga med att stÀlla in de för Microsoft Word som Àr meningsfulla för dig för kommandon du anvÀnder ofta. Tycker du att kortkommandon för Word eller till och med andra program pÄ din Mac kan vara till hjÀlp?

Du kan ocksÄ titta pÄ vÄr handledning för att visa tillgÀngliga tangentbordsgenvÀgar för alla dina Mac-appar.