SÄ hÀr aktiverar du mörkt lÀge och andra anvÀndargrÀnssnittsteman i Wikipedia för iPhone

Wikipedia Dark Mode black theme iphone iPad

Wikipedia Dark Mode svart tema iphone iPad

MÄnga utvecklare ser vettigt att lÀgga till mörka teman i deras warez. Mörkade grÀnssnitt ser inte bara fantastiska ut, de hjÀlper ocksÄ till att spara ström pÄ iPhones som anvÀnder OLED-teknik. Efter att ha tidigare förklarat att anvÀnda svarta teman i stationÀra och mobila appar som iMazing, Bear, Outlook.com, Mail, YouTube, Apollo och andra, kommer den hÀr steg-för-steg-handledningen nu att lÀra dig att aktivera Wikipedia Dark Mode pÄ iPhone och iPad.

Hur man aktiverar Wikipedia Dark Mode

Följ stegen nedan för att aktivera Wikipedia Dark Mode pÄ iPhone eller iPad.

1) Öppen Wikipedia för iOS pĂ„ din iPhone eller iPad.

2) Tryck pÄ Utforska fliken lÀngst ner.

3) SlÄ kugghjul i det övre högra hörnet för att dra upp instÀllningarna.

Wikipedia Dark Mode svart tema öppna instÀllningar iPhone

4) VÀlja LÀsinstÀllningar frÄn listan.

Wikipedia Dark Mode svart temalÀsningsinstÀllningar iPhone

5) VÀlj nu ett önskat utseende.

Wikipedia Mörkt lÀge svart temainstÀllningar lÀser teman svart vald iPhone

VÀlj bland följande teman listade under LÀstema rubrik.

LÀs Wikipedia pÄ ditt sÀtt genom att vÀlja mellan sepia, mörkt, svart och vitt utseende.

Wikipedia Dark Mode svart tema exempel Face ID artikel iPhone

Appen innehÄller ett alternativ för avblÀndning av bilder som minskar bildens ogenomskinlighet i teman Mörk och Svart, vilket gör det enklare att surfa pÄ Wikipedia.

Wikipedia Dark Mode svart tema dim bilder alternativ valt iPhone

För att lĂ„ta dig lĂ€sa i full komfort, innehĂ„ller Wikipedia en praktisk genvĂ€g för att Ă€ndra tema direkt. Tryck pĂ„ “Aa” -knappen i flikomrĂ„det lĂ€ngst ner för att komma Ă„t dina utseende-kontroller dĂ€r du kan vĂ€lja ett annat tema, justera din textstorlek och öka eller minska ljusstyrkan.

Wikipedia Dark Mode svart tema utseende kontrollerar iPhone

BlĂ€ddrar du pĂ„ Wikipedia eller lĂ€ser du poster frĂ€mst i miljöer med svagt ljus eller pĂ„ natten? I sĂ„ fall rekommenderas att du anvĂ€nder mörkt eller, Ă€nnu bĂ€ttre, svart tema – dina ögon kommer att tacka dig.

HANDLEDNING: Hur man vÀxlar mellan ljus och mörkt lÀge pÄ Mac

Och det, pojkar och tjejer, Àr hur du aktiverar Wikipedia Dark Mode.

Saker att veta om Dark Mode

Mörkt lĂ€ge Ă€r den allmĂ€nt accepterade frasen som huvudsakligen anvĂ€nds i teknikindustrin för att referera till alla anvĂ€ndargrĂ€nssnittstema med övervĂ€gande mörkgjorda, mörka eller svarta element som tillsammans bildar en dramatisk miljö dĂ€r bilder och videor “popar”.

Mörkt lÀge i Final Cut Pro

Mörka teman Àr mycket populÀra bland kreativa proffs, som videoredigerare, fotografer, designers och sÄ vidare. Att blicka pÄ Apples proappar som Final Cut berÀttar faktiskt att företaget har gÄtt ur vÀgen för att skapa en mörkare arbetsmiljö.

Kreativa proffs föredrar ett mörkt anvÀndargrÀnssnitt eftersom det Àr mycket lÀttare för ögonen, sÀrskilt pÄ natten.

Bear notes app mac svart tema mörkt lÀge

Med macOS Mojave 10.14 integrerar Apple ett mörkt anvÀndargrÀnssnittstema och tar det till massorna som anvÀnder Mac-datorer. Vad Mojave gör Àr att fÄ ett systemomfattande mörkt lÀge till mÄnga av Apples lagerappar, som foton, anteckningar, e-post, meddelanden, kalender och mer. Dessutom, Apple tillhandahÄller ett lÀmpligt API till tredjepartsutvecklare som vill implementera mörkare grÀnssnitt i sina appar pÄ ett officiellt sanktionerat sÀtt.

PÄ iOS har Apple Ànnu inte infört ett riktigt mörkt lÀge.

Mörkt lÀge i iMazing för Mac

iOS 11 har en tillgÀnglighetsfunktion, kallad Smart Invert, som försöker skapa en mörkare miljö automatiskt utan anstrÀngning frÄn utvecklarens sida, men Àr ganska begrÀnsad. iOS 12 har inte avancerat Smart Invert och inte heller har det tagit ett systemomfattande mörkt lÀge som med Mojave.

Varför Dark Mode sparar ström pÄ OLED: er

Vi tvivlar inte pÄ att Dark Mode sÄ smÄningom kommer till iOS helt enkelt för att det Àr mycket meningsfullt pÄ OLED-enheter som iPhone X.

Wikipedia för iPad med Smart Invert-tillgÀnglighetsfunktionen för iOS 11 aktiverad

Detta kommer troligen att hÀnda nÀsta Är med iOS 13 eller 2020 med iOS 14: dÄ kommer iPhone-familjen troligen att ha övergÄtt till en OLED-enda lineup. OLED: er, som för nÀrvarande anvÀnds pÄ iPhone X, behöver inte en strömkÀnslig bakgrundsbelysningsmodul som LCD-skÀrmar gör.

HANDLEDNING: Hur man replikerar mörkt lÀge pÄ iOS med Smart Invert

Med OLED-paneler tÀnds pixlar individuellt. Om en pixel Àr svart förbrukar den ingen ström. PÄ grund av dessa egenskaper för strömavtagning kommer en OLED-skÀrm som ger ett mestadels svart eller mörkt anvÀndargrÀnssnitt att spara mer kraft över ett övervÀgande vitt anvÀndargrÀnssnitt.

iOS 11s instÀllningsapp med simulerat mörkt lÀge via alternativet Smart Invert

App Store samlar en lista över iOS-appar frÄn tredje part som har ett anpassat svart eller mörkt tema.

Wikipedia Dark Mode svart tema iphone

Gör dig sjĂ€lv en tjĂ€nst och kolla in listan “Kommer den hĂ€r appen i svart?” och se sjĂ€lv om nĂ„gra av de mest populĂ€ra iOS-apparna har ett mörkt lĂ€ge-liknande tema.

Den hÀr samlade listan Àr kan visas bÄde pÄ webben och i App Store.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Gillar du den hÀr instruktionen?

Om sÄ Àr fallet, skicka det vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].