Qualcomm tar bort det stora hindret för att fÄ 5G till iPhone och andra smarta enheter

Qualcomm mmWave

Att ta 5G-nÀtverk till mobila enheter har inte varit en lÀtt process. Först mÄste intressenterna komma överens om en standard, sedan mÄste nya modem utvecklas. Qualcomm rensade nyligen ett av de viktigaste hindren i utvecklingsprocessen med tillkÀnnagivandet av sina nya QTM052 mmWave-antennemoduler, den första som gör det möjligt för höghastighetsstrÀngen för nÀtverksspektrum att arbeta med mobiltelefoner, enligt .

Problemet. Till skillnad frĂ„n nuvarande nĂ€tverksprotokoll fungerar 5G pĂ„ mmWave-delen av spektrumet. Även om denna plats erbjuder dramatiskt snabbare hastigheter, sĂ€nder den ocksĂ„ pĂ„ ett mycket kortare intervall. Ännu mer upprörande, signalen blockeras lĂ€tt av vardagliga strukturer som dörrar och vĂ€ggar.

Qualcomm tror att det har rÀknat ut ett sÀtt att ta bort dessa hinder. I QTM052 finns en liten antennuppsÀttning, ungefÀr lika stor som ett öre, som erbjuder fyra antenner som exakt kan peka pÄ nÀrmaste 5G-torn.

The Verge förklarar:

Det kan Àven studsa signaler frÄn omgivande ytor. QTM052 Àr utformad för att vara tillrÀckligt liten för att tillverkare av enheter ska kunna bÀdda in den i telefonens ram. Qualcomms X50 5G-modem Àr redan utformat för att stödja upp till fyra av antennmatriserna, en för varje sida av telefonen, vilket möjliggör totalt 16 antenner och sÀkerstÀller att oavsett hur du hÄller telefonen, kommer signalen inte att blockeras.

Förutsatt att Qualcomm lyckas utanför labbet Àr det utan tvekan en stor sak. Företaget sÀger att de första enheterna med QTM052-antenner kommer att lanseras i början av nÀsta Är. Allt som behövs nu Àr 5G-nÀtverk som kan kommunicera med antennerna. Lyckligtvis arbetar alla de stora amerikanska operatörerna med 5G-utveckling i Är, inklusive T-Mobile, Sprint, AT&T och Verizon.