Qualcomm medger att Apples enda anvÀnder Intel-modem i 2018-iPhones

Qualcomm X20

Qualcomm X20

Den kommande iPhone-serien 2018 kanske bara anvÀnder Intel-baserade modem. Den hÀr nyheten kommer frÄn Qualcomms finanschef som bekrÀftade att hans företags modem inte skulle ingÄ i Ärets sortiment. Om det Àr korrekt skulle detta innebÀra en betydande förÀndring frÄn Apples sida.

Under en inkomstsamtal med analytiker den hĂ€r veckan konstaterade Qualcomms George David, “Vi tror att Apple bara har för avsikt att anvĂ€nda vĂ„ra konkurrentmodem snarare Ă€n vĂ„ra modem i sin nĂ€sta iPhone-release.” Under tiden sade Cristiano Amon, chef för Qualcomms chipverksamhet, att detta inte betyder att Qualcomm har förlorat Apples verksamhet för alltid, men för tillfĂ€llet, ja.

Apple och Qualcomm Ă€r fortfarande engagerade i en pĂ„gĂ„ende juridisk kamp om licensiering, vilket kan vara en av anledningarna till Cupertinos drag. Intressant nog rapporterades det bara förra mĂ„naden att Qualcomm-modem fortfarande skulle anvĂ€ndas i vissa iPhone-modeller 2018. Vid den tiden sa Nikkei att Apple hoppades kunna byta till Intel-modem i Ă„r, men “kvalitetsfrĂ„gor” hade gjort det omöjligt. PĂ„ grund av detta förvĂ€ntades bĂ„da företagen producera modem för de kommande telefonerna.

Baserat pĂ„ de senaste nyheterna ifrĂ„gasĂ€tter nu nĂ„gra om att byta till Intel var ett bra drag frĂ„n Apples sida. Shrout Research-analytiker Ryan Shrout, till exempel nyligen twittrade, “Qualcomm kommer att vara det bĂ€sta 4G- och 5G-modemet under lĂ„ng tid sĂ„ nu Ă€r det [sic] tid för Android-tillverkare och QC och mobiloperatörer att börja göra buller pĂ„ detta. ”

Tidigare i veckan firade Qualcomm nyheten som nyligen meddelade Ookla nedladdningshastighetstester som sÀtter sin Snapdragon 845 mot Intel XMM 7480. Den förra finns pÄ avancerade Android-telefoner som Samsung Galaxy S9, medan den senare finns pÄ Apple iPhone X, bland andra enheter.

Vi vet nÀstan inte vem som förser Apple med modem för Ärets iPhone-sortiment förrÀn de slÀpptes i höst. Fram till dess kan vi bara gissa.

Det finns ingen anledning att inte tro Qualcomm nÀr det stÄr att det har skjutits ut genom dörren för den kommande iPhone-cykeln. Det betyder fortfarande inte att de nya iPhonerna kommer att ha sÀmre modem. Oberoende tester som slÀpptes senare i Är kommer att bekrÀfta den hÀr nyheten pÄ ett eller annat sÀtt.

Som en pĂ„minnelse förvĂ€ntas Apples lansering av tre nya iPhones i höst inklusive en andra generationens OLED iPhone X, helt nya OLED “iPhone X Plus” och en LCD-modell.

Är du tveksam till att köpa en iPhone 2018 pĂ„ grund av de hĂ€r nyheterna? LĂ€mna dina kommentarer nedan.