Nybörjarhandbok: SÄ hÀr lÀgger du till tabeller i WordPress (utan kodning)

Nybörjarhandbok: SÄ hÀr lÀgger du till tabeller i WordPress (utan kodning)

Att visa information i korta tabeller Àr ett effektivt sÀtt att bryta ner data och göra det lÀttillgÀngligt för din publik. Tabeller kan hjÀlpa till att visa jÀmförelser mellan produkter eller tjÀnster eller presentera viktig statistik i en tydlig och lÀsbar layout. Men hur lÀgger man till tabeller i WordPress?

Om du inte vet hur du kodar Àr det bÀsta sÀttet att skapa och visa tabeller pÄ din webbplats att installera ett WordPress-plugin-program. I den hÀr artikeln lÀr du dig hur du anvÀnder Visualizer-plugin för att skapa tabeller. Vi diskuterar dess funktioner och ger sedan steg för steg instruktioner om hur du lÀgger till tabeller pÄ din webbplats.

I slutet av den hÀr artikeln kommer du sÀkert att kunna lÀgga till tabeller i WordPress med Visualizer.

Visualizer – en översikt

Visualizer Àr ett gratis plugin som gör det enkelt att lÀgga till tabeller i WordPress utan att behöva kod. IstÀllet anvÀnder du ett Excel-liknande grÀnssnitt för att skapa och hantera dina tabeller.

HÀr Àr nÄgra av dess andra höjdpunkter:

Intuitivt grÀnssnitt med flera diagramtyper samt tabeller. BÀdda in tabeller i valfritt inlÀgg, sida eller textwidget med en förgenererad kortkod. Redigera enkelt tabeller utan att behöva röra vid en kodrad. LÀgg till funktioner, som sortering och filtrering, för att göra dina tabeller relevanta för din publik. Exportera eller importera tabeller frÄn Excel-, CSV-, HTML- och JSON-filer.

Visualizer Àr faktiskt vad vi anvÀnder för att skapa tabeller och diagram pÄ ThemeIsle. För att se det i aktion kan du ta en titt pÄ exemplen i denna jÀmförelse av de bÀsta WordPress-tabell-plugin-programmen. LÀgg mÀrke till hur du kan klicka pÄ kolumnerna för att sortera hela tabellen.

SÄ hÀr stÀller du in Visualizer

Visualizer Àr ett gratis WordPress-plugin som finns i WordPress officiella databas. För att konfigurera Visualizer mÄste du först installera plugin-programmet. Om du Àr osÀker pÄ hur du gör det, lÀs vÄr guide om hur du installerar ett WordPress-plugin hÀr.

NÀr du har installerat och aktiverat Visualizer har du en ny Visualiserare avsnitt i WordPress-sidofÀltet.

LĂ€gg till en ny tabell

För att lÀgga till en ny tabell till din WordPress-webbplats, vÀlj först LÀgg till ny frÄn flikarna lÀngst upp i Visualizer-grÀnssnittet. VÀlj sedan tabellalternativet:

LĂ€gg till tabeller till WordPress

Innan du börjar, gÄ till Avancerat alternativ under diagramdata till höger om Visualizer-grÀnssnittet. DÀr mÄste du nu klicka pÄ AllmÀnna InstÀllningar till:

Ge ditt bord ett namn LÀgg till en kort beskrivning (detta Àr valfritt)

LÀgg till tabellinnehÄll

Titta pÄ diagramdataavsnittet pÄ höger sida och klicka pÄ Manuella dataoch sedan vidare redigera data. HÀr kan du lÀgga till innehÄll genom att skriva direkt i tabellen. Du kan vÀlja antingen textalternativet eller det enkla alternativet baserat pÄ redigeraren du vill anvÀnda.

TabellinnehÄll

Alternativt kan du skapa en tabell pÄ Google-ark och helt enkelt kopiera / klistra in URL för CSV-fil.

TabellinnehÄll

Men om du anvÀnder CSV-importmetoden, glöm inte att lÀgga till en datarad som anger om den specifika kolumnen har datum, nummer, strÀng eller nÄgot annat.

GÄ sedan till Fil -menyn bredvid arkens hemikon och vÀlj publicera pÄ webben alternativ, vÀlj filtyp som .CSV och tryck pÄ knappen publicera.

Kopiera webbadressen som visas pÄ skÀrmen och klistra in den under importera frÄn CSV-fliken.

Tabell CSV-lÀnk

NÀr du har angett webbadressen och klickat pÄ importknappen har du en fÀrdig tabell. Spara den med knappen Skapa diagram och anvÀnd kortkoden för att publicera den pÄ ett visst inlÀgg eller sida.

LÀgg till bakgrundsfÀrger

Om du vill infoga fÀrger i ditt bord, gÄ till Avancerad:

Klicka pÄ Rad / Cell-instÀllningar
Klicka sedan direkt pÄ lÀgg till fÀrger i de udda raderna i tabellen sÄ att det ser snyggt ut.

Infoga fÀrg

Redigera strukturen pÄ tabellen

Visualizer lÄter dig enkelt Àndra strukturen pÄ ett bord. Under diagraminstÀllningar, hittar du en mÀngd olika alternativ som gör att du kan kontrollera tabellhöjd, antal rader per sida, sidtyp och till och med tabellens respons.

Omredigering av tabeller

Om du nÀr som helst vill redigera nÄgon av de tabeller du har skapat, vÀlj Visualizer> diagrambibliotekfrÄn din WordPress-meny.

Redigera om

Du kan nu vÀlja lÀmplig tabell och klicka pÄ redigeringsikonen precis nedanför tabellbilden.

Infoga en tabell pÄ en sida eller ett inlÀgg

NÀr du har skapat din tabell Àr det bara att infoga den i en sida eller ett inlÀgg pÄ din webbplats.

För att göra det, öppna en befintlig eller ny sida eller ett inlÀgg dÀr du vill visa en tabell. Klistra sedan in den specifika kortkoden för önskad tabell i redigeraren. Du hittar kortkoden bredvid redigeringsikonen pÄ tabellbilden i diagrambiblioteket.

Andra mer avancerade saker att göra med Visualizer

Medan vi har gett dig en gedigen introduktion till kÀrnprinciperna ovan, Àr en av anledningarna till att Visualizer Àr sÄ populÀr pÄ grund av hur flexibel den Àr.

NÀr du vÀl behÀrskar grunderna kan dessa handledning hjÀlpa dig att implementera nÄgra av de coola, men mer nischade funktionerna:

Slutliga tankar om hur du lÀgger till tabeller i WordPress

Som du kan se, om du vill lÀgga till tabeller i WordPress, Àr Visualizer-plugin ett bra alternativ. Med det kan du snabbt skapa professionella och snygga tabeller som hjÀlper dig att visa viktig data och information för din publik i lÀttlÀsta layouter. Och med mÄnga anpassningsinstÀllningar gör Visualizer det möjligt för dig att designa tabeller enligt dina exakta specifikationer.

Och om du vill kan du till och med lÄsa upp ytterligare diagram och coola funktioner genom att byta till Visualizer premium.

Har du anvÀnt Visualizer för att lÀgga till tabeller i WordPress? Dela dina tankar om plugin i kommentarerna nedan.