Newtons e-postklient stÀngdes den 25 september och erbjuder nu delvis Äterbetalning

Newtons e-postklient stÀngdes den 25 september och erbjuder nu delvis Äterbetalning

Newtons e-postklient stÀngs av i slutet av nÀsta mÄnad. TjÀnsten, som fanns tillgÀnglig pÄ iOS, macOS, Windows och Android, kommer att stÀngas pÄ tisdag. 25 september enligt Rohit Nadhani, CloudMagics grundare och VD.

Han noterade att en “otrolig resa” hĂ„ller pĂ„ att ta slut, och Nadhani sa att det var ett “tufft affĂ€rsbeslut” att stĂ€nga av e-postklienten.

VerkstÀllande direktören fortsatte:

Vi undersökte olika affĂ€rsmodeller men kunde inte lyckas rĂ€kna ut lönsamhet och tillvĂ€xt pĂ„ lĂ„ng sikt. Det var svĂ„rt; marknaden för premiumkonsumentapplikationer Ă€r inte tillrĂ€ckligt stor och den möter hĂ„rd konkurrens frĂ„n gratisappar av hög kvalitet frĂ„n Google, Microsoft och Apple. Vi utkĂ€mpade en hĂ„rd och Ă€rlig kamp, ​​men det rĂ€ckte inte för att övervinna de buntnings- och plattformsfördelar som de stora teknikföretagen Ă„tnjuter.

Newton anvÀndes vid sin topp av över 4 miljoner mÀnniskor. Av dessa var 40 000 betalda abonnenter. Före 2016 var Newton kÀnt som CloudMagic.

FrĂ„n och med idag den 7 augusti har Newton-registreringar inaktiverats och CloudMagic kommer inte lĂ€ngre att samla in mĂ„nadsabonnemang. Årliga prenumerationer kommer ocksĂ„ att Ă„terbetalas proportionellt. Detaljer om dessa Ă„terbetalningar kommer att meddelas senast den 18 september.

Jag var tidig Newton-postanvÀndare och slutade anvÀnda klienten för en tid sedan av en anledning som jag inte lÀngre kommer ihÄg. Troligtvis tyckte jag bara att det var enklare att anvÀnda Apples standard-e-postprogram pÄ macOS och iOS Àn att fortsÀtta anvÀnda en tredjepartslösning.

AnvÀnde du Newton mail? Har du nÄgra alternativ du kan tÀnka dig nu?