New York Public Library börjar erbjuda gratis Insta-romaner via Instagram

NYPL Insta Novels

NYPL Insta-romaner

De New York Public Library (NYPL) lÀgger till sÄ kallade Insta Novels till sitt Instagram-konto. Med klassiska romaner och noveller Àr funktionen öppen för alla, Àven de som inte har ett NYPL-kort eller bor i New York City, enligt Wall Street Journal.

Det första Insta Novel-erbjudandet Ă€r den första delen av Lewis Carrolls “Alice’s Adventures in Wonderland.” Under de kommande mĂ„naderna planerar biblioteket att lĂ€gga till Charlotte Perkins Gilmans novell, “The Yellow Wallpaper”, och Franz Kafkas novella, “The Metamorphosis.”

Del tvĂ„ av “Alice’s Adventures in Wonderland” anlĂ€nder i morgon den 23 augusti.

Enligt NYPL: s chefsfilialchef Christopher Platt: “Vi vill att mĂ€nniskor ska förstĂ„ att bibliotek inte bara Ă€r dessa tegelstenar fulla av dammiga böcker.”

För att skapa Insta Novel “Alice in Wonderland” för Instagram, gĂ„r NYPL med Mor i New York, en reklam- och kreativ byrĂ„. ByrĂ„n donerade sina personalresurser och tid.

Med Insta Novel-tekniken kan du hĂ„lla sidan i en bok genom att vila tummen pĂ„ skĂ€rmen. Du vĂ€nder sidan genom att lyfta tummen. I ett uttalande kallade Corinna Falusi, mor i New Yorks partner och kreativa chef, upplevelsen ”omisskĂ€nnligt som att lĂ€sa en pocketbok.”

Jag instÀmmer. Det blir intressant att se var NYPL: s Insta-romaner gÄr hÀrifrÄn och om andra bibliotek runt om i vÀrlden kommer att genomföra liknande projekt pÄ Instagram eller nÄgon annanstans. Jag Àr ocksÄ nyfiken pÄ att lÀsa om lÀsmekanismen som skapats av Mother i New York kommer att lÀggas till nÄgon annanstans pÄ nÀtet.

Minst en biblioteksfans ifrÄgasÀtter NYPL: s strategi.

Michael DD White, grundare av Citizens Defending Libraries, sĂ€ger att betoning pĂ„ online-lĂ€sning strider mot idĂ©n om bibliotek som fysiska utrymmen. “Det minskar kĂ€nslan av plats och syfte”, sa han.

Vad tror du? Kommer NYPL: s Insta Romaner att lyckas? LĂ„t oss veta i kommentarerna nedan.

Du kan följa NYPL pÄ Instagram pÄ den hÀr lÀnken.