Netflix testar att köra videokampanjer mellan TV-avsnitt

Netflix Logo

Netflix håller för närvarande på att testa användningen av videokampanjer mellan TV-program. Testet, som bara påverkar ett litet antal användare just nu, märktes först av Cord Cutters Nyheter, och bekräftades nyligen av Netflix via TechCrunch.

Helskärmsvideokampanjerna är anpassade för användaren och har innehåll som Netflix annars skulle ha föreslagit någon annanstans i tjänstens gränssnitt. Du kan till exempel se liknande videor med hjälp av rekommendationsraderna. Dessutom visar dessa kampanjer förhandsgranskningsinformation för nästa avsnitt som du bingar, till exempel titel och beskrivning.

Betonade att detta bara är ett test, berättade Netflix för TechCrunch:

På Netflix genomför vi hundratals tester varje år så att vi bättre kan förstå vad som hjälper medlemmar lättare att hitta något fantastiskt att titta på. För ett par år sedan introducerade vi videoförhandsgranskningar av TV-upplevelsen, eftersom vi såg att det betydligt minskade tiden medlemmarna spenderade på och hjälpte dem att hitta något de skulle tycka om att titta ännu snabbare. Sedan dess har vi experimenterat ännu mer med video baserat på personliga rekommendationer för program och filmer i tjänsten eller kommer snart, och fortsätter att lära av våra medlemmar.

I det här specifika fallet testar vi om surfingrekommendationer mellan avsnitt hjälper medlemmarna att upptäcka historier som de kommer att njuta av snabbare. Det är viktigt att notera att en medlem kan hoppa över en videoförhandsgranskning när som helst om de inte är intresserade.

Inte överraskande, det begränsade testet passar inte bra för vissa Netflix-användare, som följande tweets visar:

@netflix för rekordet, den här nya annonsinställningen som du har mellan avsnitt är dum. Det får mig inte att titta på fler program, det irriterar mig bara att jag inte kan läsa förhandsvisningen för nästa avsnitt. Bli av med den här skiten!

– Starfox51315 (@ Starfox51315) 17 augusti 2018

@netflix Jag gillar inte dessa annonser som du har börjat glida mellan mina avsnitt av The Office! Jag är väl medveten om vilka original som finns på Netflix Рavbryt inte min binge-watching för att skjuta ner dem i halsen!

– Googie (@MaximumGoogie) 17 augusti 2018

@netflix om du tar annonser till din programmering har jag ingen anledning att fortsätta. Jag betalar för din programmering för att undvika reklam. Bara en kundinsats.

– JennyB (@itsgonnabfine) 17 augusti 2018

Liksom JennyB ovan abonnerar jag på Netflix för att undvika reklam. Jag gör samma sak med Hulu, där jag betalar extra varje månad för att undvika avbrott på 30 sekunder.

√Ąven om jag inte tror att Netflix videokampanjer definieras b√§st som reklam, √§r jag orolig att det √§r h√§r sakerna √§r p√• v√§g. F√∂r dem som antar att betala en prenumeration alltid betyder inga annonser, jag riktar dig till din lokala biograf. Det var inte s√• l√§nge sedan n√§r kostnaden f√∂r en filmbiljett och en hink med dyr popcorn var mer √§n tillr√§ckligt f√∂r att tillfredsst√§lla filmoperat√∂rer. Nu har emellertid annonser som marknadsf√∂r saker som hudv√•rdskr√§m, bilar och l√§sk blivit en del av aktiviteterna f√∂re showen.

Vad tror du? Förväntar du dig att Netflix så småningom lägger till reklam i sin prenumerationstjänst?