NC-guvernören Àr fortfarande hoppfull om det nya Apple- eller Amazon-campus kommer till Raleigh

NC-guvernören Àr fortfarande hoppfull om det nya Apple- eller Amazon-campus kommer till Raleigh

North Carolina Gov. Roy Cooper Ă€r “hoppfulla” erbjudanden kommer snart att tillkĂ€nnages som kan ge betydande tekniska projekt till Raleighs Research Triangle Park. En av dessa kan vara byggnaden av Apples nĂ€sta USA-baserade campus. Eller Amazons andra campus. Eller bĂ„da, enligt WGAL.

Bara förra mĂ„naden rapporterades det att ett tillkĂ€nnagivande frĂ„n Apple var “överhĂ€ngande” om att föra ett nytt campus till Tar Heel State. Under en mediasession idag, den 11 juli, var Cooper hoppfull om att bĂ„de Apple och Amazon snart kommer att göra meddelanden. Trots optimismen medgav dock guvernören att staten inte hade hört tillbaka frĂ„n nĂ„got av företagen nyligen.

Han förklarade: “Vi har uppenbarligen lagt fram vĂ„rt förslag och vi vĂ€ntar fortfarande pĂ„ att höra tillbaka frĂ„n dem.”

Att föra företagen till Raleigh kan innebÀra en investering pÄ 6,5 miljarder dollar och 60 000 nya jobb.

Apple har redan en betydande nÀrvaro i North Carolina. Tillbaka 2016 började det arbeta pÄ en $ 55 miljoner, 100 hektar stor solenergibruk som genererar 17,5 megawatt kraft för företagets massiva datacenter som ligger i Maiden, North Carolina.

BĂ„de Amazon och Apple har letat efter platser för nya campus i USA de senaste mĂ„naderna. Även om Amazons sökning har varit mestadels offentligt stĂ€lla stad mot stad, Apples har varit mer privat och bakom kulisserna. Ingen av företagen har sagt nĂ€r de planerar att fatta sina beslut.