Microsofts nya Surface Go-surfplatta vill ta emot billiga iPads

Microsoft Surface Go

PÄ tisdag meddelade Microsoft tyst Surface Go-surfplattan. Mindre och mindre kraftfull Àn företagets populÀra Surface Pro-enhet, den nya surfplattan har en 10-tums skÀrm, integrerad kickstand, Windows 10, och börjar pÄ 399 $.

Om du har sett Surface Pro har du redan upplevt Surface Go, tÀnk bara mindre. Med en 3: 2-bildskÀrm, framÄtvÀnd kamera med ansiktsigenkÀnning och Microsofts egen Surface Connector-port för laddning och anslutning till en stationÀr docka, finns Surface Go med 4 eller 8 GB RAM och 64 GB eMMC-lagring eller en 128 GB SSD. Tabletten körs pÄ en Intel Pentium Gold 4415Y.

Ursprungligen slÀpptes endast med Wi-Fi, Surface Go kommer sÄ smÄningom att vara tillgÀnglig för LTE ocksÄ.

Microsoft lovar nio timmars batteritid mellan laddningarna.

Är det hĂ€r en iPad-mördare? Microsoft har gjort nĂ„gra betydande vinster de senaste Ă„ren tack vare sin Surface-linje. Att ta en billigare modell pĂ„ marknaden Ă€r ett steg i rĂ€tt riktning för Windows-tillverkaren. ÄndĂ„ har Surface Go samma begrĂ€nsning som andra Surface-produkter: det finns ingen App Store hĂ€r eller ens en Google Play-butik. IstĂ€llet sitter du fast med Microsoft Store och alla dess begrĂ€nsningar.

Dessutom ifrÄgasÀtter jag om det var ett klokt beslut för Microsoft att vÀlja Intels billigare Pentium-chip hÀr istÀllet för en Core.

Vad tror du? LĂ€mna dina kommentarer nedan.

TillgÀnglig för förbestÀllning börjar idag10 juli börjar Surface Go leverans nÀsta mÄnad.