Microsoft planerar att tÀvla med iTunes med Movies & amp; TV-tjÀnst för iOS

Movies & TV Microsoft

Det verkar som om alla erbjuder ett sÀtt att köpa filmer och TV-program pÄ mobila enheter som iPhone. LÀgg till Microsoft i den lÄnga listan. Enligt Windows Central, planerar företaget att ta med sin film- och TV-tjÀnst för Windows-maskiner till iOS och Android.

Rapporten konstaterar att Microsoft bygger appar för de tvÄ mobilplattformarna för att ge folk en anledning att köpa innehÄll i Microsoft Store. Som det förklarar:

Medan de flesta har flyttat över till streaminginnehÄll via tjÀnster som Netflix, finns det fortfarande en hel del innehÄll som inte Àr omedelbart eller nÄgonsin tillgÀngligt att strömma. MÄnga mÀnniskor köper digitala filmer och TV-innehÄll, och Microsoft har en enorm butik som mÄnga till synes ignorerar eller inte vet om eftersom det inte finns nÄgon mobil följeslagare för deras telefon.

Som en del av sitt tryck för att föra filmer och TV till en bredare publik pÄ iOS och Android, deltar Microsoft ocksÄ i programmet Movies Anywhere. TjÀnsten, som endast Àr tillgÀnglig i USA, lÄter dig titta pÄ innehÄll som köpts frÄn olika digitala butiker som stöds frÄn en plats. Till exempel med Appen Movies Anywhere, kan du visa innehÄll som köpts frÄn iTunes, tillsammans med titlar som köpts i Google Play.

Movies Anywhere lanserades 2014 och hette en gÄng Disney Movies Anywhere innan de utvidgades till att inkludera icke-Disney-innehÄll 2017.

Trots Microsofts planer förvÀntas filmer och TV-appar inte komma till App Store och Google Play nÀr som helst.

”NĂ€r det gĂ€ller slĂ€ppdatum för alla dessa appar fĂ„r jag veta att jag inte förvĂ€ntar mig dem snart. Arbetet pĂ„gĂ„r för nĂ€rvarande och apparna dyker upp nĂ€r de Ă€r redo, förklarar Windows Insider.

Om Microsofts film- och TV-tjÀnst till iOS kommer att sÀnka priserna pÄ videoinnehÄll totalt sett kommer det att bli bra nyheter. Om priserna inte pÄverkas av flytten kommer iOS-anvÀndare förmodligen att stanna hos iTunes, nej?