LĂ€s ett utdrag frĂ„n Lisa Brennan-Jobs kommande memoar, ‘Small Fry’

Small Fry

Liten stek

Lisa Brennan-Jobs kommande memoar, “Small Fry”, förvĂ€ntas titta pĂ„ de sista dagarna i sin berömda fars liv och hur det var att vĂ€xa upp omkring honom. Utdrag ur boken frĂ„n Steve Jobs dotter, den 4 september, har nu publicerats av .

I det korta utdraget börjar Brennan-Jobs med att diskutera de sista mÄnaderna av sin fars liv och förklara:

Tre mÄnader innan han dog, Jag började stjÀla saker frÄn min fars hus. Jag vandrade runt barfota och satte föremÄl i fickorna. Jag tog rodnad, tandkrÀm, tvÄ flisade fingerskÄlar i celadonblÄtt, en flaska nagellack, ett par slitna lacklÀderballettfodral och fyra bleka vita örngott, fÀrgen pÄ gamla tÀnder.

Under dessa mÄnader följde en buddhistmunk ofta Apples grundare:

Segyu Rinpoche stod bredvid honom. Han hade varit dÀr nyligen nÀr jag kom pÄ besök. En kort brasiliansk man med gnistrande bruna ögon, Rinpoche var en buddhistmunk med en skrapig röst som bar bruna klÀder över en rund mage. Vi kallade honom med hans titel. NÀra oss, en svart dukpÄse med nÀringsÀmnen surrade med en motor och en pump, röret försvann nÄgonstans under min fars lakan.

Om 1980-talet Apple Lisa-dator, som namngavs efter Brennan-Jobs nÀr hon var barn, Äterspeglar författaren:

Under den tid min mamma var gravid började min far arbeta pĂ„ en dator som senare skulle kallas Lisa. Det var föregĂ„ngaren till Macintosh, den första massmarknadsdatorn med en extern mus – musen sĂ„ stor som ett ostblock. Men det var för dyrt, ett kommersiellt misslyckande; min far började pĂ„ laget som arbetade för det, men började sedan arbeta mot det, tĂ€vla mot det, pĂ„ Mac-teamet. Lisa-datorn avbröts, de 3000 osĂ„lda datorerna begravdes senare pĂ„ en deponi i Logan, Utah.

Slutligen beskriver Brennan-Jobs hur det var att berÀtta för andra att hon hade en berömd far:

“Jag har en hemlighet,” Sa jag till mina nya vĂ€nner i skolan. Jag viskade det sĂ„ att de skulle se att jag var ovillig att nĂ€mna det. Nyckeln, kĂ€nde jag, var att underspel. “Min far Ă€r Steve Jobs.”

“Vem Ă€r det?” frĂ„gade en.

”Han Ă€r berömd,” sa jag. ”Han uppfann persondatorn. Han bor i en herrgĂ„rd och kör en Porsche cabriolet. Han köper en ny varje gĂ„ng det blir repor. ”

BerÀttelsen hade en film av orealitet till det som jag sa det, Àven i mina egna öron. Jag hade inte hÀngt sÄ mycket med honom, bara nÄgra skridskor och besök. Jag hade inte klÀderna eller cykeln som nÄgon med en far som den hÀr skulle ha.

Du bör definitivt ta dig tid att lÀsa hela utdraget. Du kan förbestÀlla en kopia av via Amazon.

Steve Jobs dog den 5 oktober 2011, 56 Ă„r gammal.

Planerar du att lÀsa den hÀr boken? LÄt oss veta nedan.