Kuo: smalare ringar i serie 4 för att stödja EKG, har keramisk rygg

Kuo: smalare ringar i serie 4 för att stödja EKG, har keramisk rygg

När det gäller hälsospårning har en fjärde generationens Apple Watch förutspåtts stödja EKG-kapacitet (EKG) som antagligen kan tillåta användaren att ta tillförlitliga, exakta avläsningar av hjärtets elektriska aktivitet under en tidsperiod.

EKG bör inte förväxlas med Apple Watch hjärtsensor som mäter hur många gånger ditt hjärta slår per minut. En typisk EKG-avläsning innehåller information om ditt hjärts struktur och dess elektriska ledningssystems funktion.

Bland annat kan en EKG mäta hjärtslagens hastighet och rytm, hjärtkamrarnas storlek och position, förekomsten av skador på hjärtats muskelceller eller ledningssystem, effekterna av hjärtläkemedel och mer.

Huvudleverantören av en EKG-del kommer att vara LED-designföretaget Osram, tillade Kuo i sin forskningsnot till kunder som publicerades idag efter att ha blivit senare erhållits av MacRumors.

Apple Watch kan för närvarande mäta din hjärtfrekvens.

Det gör det genom att använda ett par LED-dioder som hjälper till att övervaka syremättnad i blodet. Kontrastera detta med en professionell EKG-enhet som vanligtvis kräver att en massa elektroder placeras över hela huden. Det blir intressant att se om Kuos föreslagna EKG-funktion kommer att realiseras och var och hur sensorn kan implementeras på klockan.

Dessutom skulle Apple Watch Series 4 använda keramiska ryggar på alla modeller, har analytikern sagt.

Medan Edition-modellerna har keramiska ryggar använder för närvarande alla aluminium- och GPS-modeller kompositglas. Att byta från kompositglasmaterial till keramik skulle resultera i ett mer iögonfallande utseende och samtidigt förbättra stabiliteten hos kristallen som rymmer en pulssensor.

Tentativt kallad “Apple Watch Series 4” b√∂r enheten ha andra f√∂rb√§ttringar, som en st√∂rre sk√§rm med rundare h√∂rn, en skarpare sk√§rm (med ett pixelantal h√∂gre √§n den f√∂r den ursprungliga iPhone), halvledarknappar, mycket mer komplex klocka ansikten och vem vet vad mer.

Dina två cent på EKG-funktioner för serie 4?