Kuo: iPhones från 2019 använder inte Apples TrueDepth infraröda system på baksidan

2018 iPhone Photography Award winners

2018 iPhone Award Award-vinnare

I en ny forskningsanmälan som utfärdades till kunder i morse, har den respekterade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo uttryckt sin övertygelse om att teknikföretaget Cupertino inte kommer att integrera ett infrarött djupavkänningssystem på baksidan av nya iPhones på grund av 2019, med hänvisning till två skäl .

För det första är den nuvarande dubbla kamerainställningen tillräckligt kraftfull för att fånga djupinformation för att förverkliga funktioner som porträttfotograferingsläge. Och för det andra skulle ett infrarött system som TrueDepth-modulen i skåran i den nuvarande iPhone X-familjen fortfarande inte erbjuda tillräckligt med avstånds- och djupinformation för att göra rikare augmented reality-upplevelser verklighet.

Genom att utnyttja förskjutningen av deras två kameror genererar nuvarande iPhones med dubbla linser så kallade skillnadskartor som behövs för funktioner som porträttläge och förstärkt verklighet.

‚ÄúVi tror att iPhones dubbla kamera kan simulera och erbjuda tillr√§ckligt med information om avst√•nd / djup som kr√§vs f√∂r att ta bilder; det √§r d√§rf√∂r on√∂digt f√∂r de 2H19 nya iPhone-modellerna att vara utrustade med en bakre ToF, ‚ÄĚskrev analytikern i sin forskningsnot till kunder i morse, en kopia av den var erh√•llits av MacRumors.

iPhone Xs TrueDepth använder en VCSEL-modul (vertical-cavity surface-emitting laser) som utnyttjar en så kallad strukturerad ljusmetod. En infraröd sändare sprutar ett mönster på 30 000 tusen infraröda prickar (osynliga för det mänskliga ögat) och mäter deras förvrängning för att beräkna en skillnadskarta (ju längre punkten desto mer förvränger den).

Ett TOF-system beräknar den tid det tar pulser av ljus att resa till och från ett mål.

Medan ToF inte förbättrar grundläggande fotograferingsfunktionalitet ger det mycket mer exakta och högre upplösningskartor än den strukturerade ljustekniken. ToF kan ta djupkartor över objekt som ligger längre bort, till skillnad från den framåtvända TrueDepth-kameran på iPhone X-familjen som inte kan fånga djupdata på ett tillförlitligt sätt från mer än några centimeter bort.

Kort sagt, även om ToF-tekniken är tillräckligt bra för att simulera skärpedjupsfotografering och ge grunden för grundläggande augmented reality-upplevelser, är den ännu inte redo för den typ av augmented reality-revolution som Apple ryktas arbeta med.

Enligt Kuos uppfattning skulle den ‚ÄĚrevolutionerande augmented reality-upplevelsen‚ÄĚ som Cupertino-teknikj√§tten i slut√§ndan syftar till att utveckla kr√§va ett sofistikerat ToF-kamerasystem som fungerar tillsammans med en ‚ÄĚkraftfullare Apple Map-databas‚ÄĚ, 5G-anslutning och f√∂retagets ryktade augmented-reality. glas√∂gon.

Ett headset skulle lägga över datorbilder ovanpå din verkliga värld.

Det ryktade headsettillbehöret skulle undersöka ett ToF-system för att beräkna djupkartor över kortare sträckor medan du trycker på att ladda tidigare skapade djupkartor på begäran med en förbättrad Maps-backend och en 5G-anslutning med låg latens.

Mot bakgrund av detta bör en förbättrad kartor med förstärkt verklighetsfunktioner bära frukt när ett Apple-märkt headset dyker upp runt 2020. Enligt Kuo kommer augmented reality Apple Maps att vara en killer-app för Apples nästa generations augmented reality-upplevelse.

Tankar?