Kommer Samsungs senaste 8-gigabit LPDDR5 DRAM-chip att ta sig in i framtida iPhones?

Kommer Samsungs senaste 8-gigabit LPDDR5 DRAM-chip att ta sig in i framtida iPhones?

Samsung Electronics, den sydkoreanska chaebols komponentbyggnadsarm, tisdag avslöjade branschens första 8-gigabit LPDDR5 DRAM-chip för mobila enheter.

Premium 8Gb LPDDR5-tekniken Àr ett stort steg framÄt för mobila minneslösningar med lÄg effekt dÀr energiförbrukning och hastighet Àr av yttersta vikt.

Den har en datahastighet pÄ upp till 6400 megabit per sekund, eller 1,5 gÄnger snabbare Àn de mobila LPDDR4 DRAM som vanligtvis anvÀnds i de nuvarande flaggskeppssmartphonerna, som iPhone X. Som en illustration av chipets ökade överföringshastighet kan den skicka 51,2 gigabyte. data per sekund eller cirka 14 videofiler i full HD (3,7 GB vardera).

Det nya LPDDR5-paketet bestÄr av Ätta 8Gb LPDDR5-chips.

För att maximera energibesparingar sĂ€nker chipet automatiskt sin spĂ€nning i enlighet med huvudprocessorns arbetshastighet nĂ€r det Ă€r i aktivt lĂ€ge. Det har ocksĂ„ konfigurerats för att undvika att skriva över celler med ‘0’ -vĂ€rden och erbjuder ett djupt vilolĂ€ge som minskar strömförbrukningen till ungefĂ€r hĂ€lften av vilolĂ€get för det aktuella LPDDR4 DRAM.

Samsung tog den första 8Gb LPDDR4 till massproduktion 2014.

Det sydkoreanska konglomeratet planerar att starta massproduktion av nĂ€sta generations DRAM-uppstĂ€llningar “i linje med kraven frĂ„n globala kunder” vid sin fabrik i Pyeongtaek, Korea.

AnandTech har mer pÄ chipets tekniska sida.

Apple köper för nĂ€rvarande DRAM för iOS-enheter frĂ„n flera leverantörer, inklusive Micron, Toshiba, Samsung och SK Hynix. Även om det inte finns nĂ„gra tecken pĂ„ att Apple kommer att införliva Samsungs nya chip i en framtida iPhone, kan teknologimarschen krĂ€va att snabbare DRAM anvĂ€nds eftersom iPhones fortsĂ€tter att öka skĂ€rmupplösningen och fĂ„ ytterligare kameror, vilket krĂ€ver mer minne för att bearbeta data.