iPhone kan sÄ smÄningom ersÀtta ditt körkort eller pass

Facebook ID Alternative Appearance

United States Patent and Trademark Office har publicerat en Apple-patentansökan som först lĂ€mnades in i mars för en ”Dokumentimport till sĂ€kert element. ” Den planerade processen kan göra det möjligt för din iPhone att ersĂ€tta ditt körkort, medlemskort, pass eller ett annat identifieringsdokument.

Ansökan beskriver hur ett system kan importera referensdata frĂ„n en kĂ€lla som sedan kan tillhandahĂ„llas en myndighet som utmanar enhetens Ă€gare som en form av bevis. Enligt den beskrivna elektroniska anordningen kan en kortdistansradio, nĂ€mligen RFID eller NFC, anvĂ€ndas tillsammans med ett sĂ€kert element för att hĂ„lla datan. Med hjĂ€lp av detta skulle enheten fĂ„ en “del av referensinformation” frĂ„n ett identifieringsdokument som utfĂ€rdats av en myndighet,

Patentansökan nÀmner uttryckligen den vÀxande anvÀndningen av e-pass, som inkluderar marker som lagrar anvÀndardata, sÄsom deras namn och födelsedatum. Företaget föreslÄr att det föreslagna systemet ocksÄ kan överlÀmna ett passnummer eller andra liknande uppgifter för att slutföra identifieringskontrollen.

Apple nÀmner inte specifikt iPhone som den föreslagna elektroniska enheten för detta ÀndamÄl i applikationen. Det Àr dock vettigt att det hÀr Àr den enhet Apple skulle anvÀnda. IPhone erbjuder redan radiobaserad kommunikation med NFC. Koppla ihop detta med Touch ID och Face ID och autentiseringssystem Àr ocksÄ redan pÄ plats.

Om iPhone nĂ„gonsin ersĂ€tter ditt pass eller annat identifieringsdokument Ă„terstĂ„r att se. Även om tekniken för att göra det sannolikt redan finns, finns det fortfarande frĂ„gan om regeringar skulle tillĂ„ta det. Generellt krĂ€ver lĂ€nder nu att de bĂ€r fysiska pass. Detta krav kommer nĂ€stan sĂ€kert inte att förĂ€ndras snart. Det Ă€r Ă€ndĂ„ trevligt att veta att Apple alltid tĂ€nker pĂ„ nya anvĂ€ndningsomrĂ„den för sin produkt nr 1.

NÄgot att tÀnka pÄ: Apple ansöker om mÄnga patent varje Är som aldrig blir en faktisk produkt eller process.

Tror du att vÄra smartphones sÄ smÄningom kommer att ersÀtta vÄra identitetshandlingar som pass? LÄt oss veta dina tankar nedan.