Intern appbutik med speltitlar frÄn tredje part kommer tydligen till Snapchat i höst

Snapchat has supported AR games for lenses since April

Snapchat har stöttat AR-spel för linser sedan april

Snapchat Àr enligt uppgift redo att starta en intern appbutik med speltitlar i höst.

Denna helt nya spelplattform, för att inte förvÀxlas med Snappables, lÄter externa utvecklare skapa interaktiva speltitlar som ska spelas via Snapchat-appen, enligt till en ny betalvÀggsrapport pÄ onsdagen frÄn The Information.

En Snap-talesman vÀgrade att kommentera.

Snapchats nya plattform för spel

KÀllor berÀttade för publikationen att Snap redan har stÀllt upp minst en spelutgivare för att skapa ett spel för den nya plattformen, som har varit pÄ gÄng i minst ett Är nu.

Snap har doppat tÄrna i spelvattnet sedan april, dÄ det lanserade internt byggda augmented reality-spel för linser. Kallas Snappables, dessa lÄter mÀnniskor spela enkla interaktiva spel med kamerans animerade linser.

Denna nya insats bygger pÄ de tidiga testerna som mÀtte anvÀndarnas intresse för spel. Den kommande spelplattformen Àr mycket bredare, eftersom nu Àven tredjepartsutvecklare Àr inblandade. Som nÀmnts kommer anvÀndare att ladda ner spel frÄn tredje part via en intern appbutik.

Det Àr för nÀrvarande oklart hur Snapchats appbutik kan fungera med tanke pÄ Apples riktlinjer för App Store som hindrar all innehÄllsförsÀljning i appar som kringgÄr företagets In-App-köpmekanism.

Messenger-spel, mycket?

Med tanke pÄ att spel pÄ Facebooks Messenger-plattform inte riktigt har tagit fast, ÄterstÄr det att se om Snapchats unga publik kommer att ta steget eller inte.

Om de gör det kommer Snap att dra nytta av ökat engagemang eftersom anvÀndarna tillbringar mer tid pÄ sin plattform. Hit-spel kan till och med bifoga nya anvÀndare till Snapchat-appen.

Och om företaget kan hitta ett sÀtt att fÄ dessa ögonbollar att se fler annonser i andra delar av appen kan det ha en vinnare pÄ sina hÀnder, sÀrskilt eftersom rival Instagram har skamlöst kopierat varje Snapchat-funktion under de senaste tvÄ Ären.

Tankar?