I iOS 12 kan Siri Àntligen sÀtta pÄ ficklampan

I iOS 12 kan Siri Àntligen sÀtta pÄ ficklampan

iOS 12 gör Siri-ficklampa till verklighet. Även om detta Ă€r nĂ„got vi lĂ€rde oss tillbaka pĂ„ WWDC i juni, kommer vi med denna praktiska funktion under din iOS 12: s offentliga lansering.

MÄnga Apple-kunder har undrat i evigheter varför Siri inte kunde göra nÄgot grundlÀggande och anvÀndbart som att sÀtta pÄ din iPhones ficklampa och inaktivera den nÀr du blir ombedd.

En dÄlig begrÀnsning

Som Dave Mark skrev pÄ The Loop idag, Paul Alvarado nyligen frÄgade Apples supportkonto pÄ Twitter varför Siri inte kunde styra ficklampan pÄ iPhone och iPad.

”Varför kan jag inte be Siri att slĂ„ pĂ„ eller av min iPhone-ficklampa? Allvarligt, det Ă€r oförklarligt galna begrĂ€nsningar som detta som fĂ„r mig att djupt förakta Siri, ”skrev en missnöjd Alvarado i en tweet dĂ€r han kopierade Apples marknadsföringshollo Phil Schiller, VD Tim Cook och chef för Internet Software and Services Eddy Cue (men konstigt nog inte designledare Jony Ive).

Till Pauls överraskning gjorde Schiller det svar pÄ Twitter.

iOS 12 “SĂ€tt pĂ„ ficklampa” pic.twitter.com/FtAjdwrOG2

– Philip Schiller (@pschiller) 22 augusti 2018

Schillers svar Ă€r en enkel skĂ€rmdump som visar Siri-grĂ€nssnittet med en begĂ€ran “SlĂ„ pĂ„ ficklampan” och Siris svar som sĂ€ger att ficklampan Ă€r pĂ„.

Hur man slÄr pÄ eller stÀnger av ficklampan med Siri

NÄgot av följande gör:

Hon behöver dock en internetanslutning för att tolka ficklampkommandon.

Siri ficklampa kommandon pÄ iOS 12

Som du kan se har kommandot lokaliserats sĂ„ att ordet “fackla” som Ă€r vanligt pĂ„ brittisk engelska och som anvĂ€nds i lĂ€nder som Australien och Storbritannien fungerar ocksĂ„.

HANDLEDNING: Hur man anvÀnder ficklampan pÄ Apple Watch

Var noga med att undvika att uttala en mer komplex talad frÄga för en sÄdan vardaglig uppgift som att sÀtta pÄ eller av ficklampan eftersom Siri kan överraska dig med ett kvick svar.

Siri ficklampa okÀnt kommando

SĂ„ för att upprepa snabbt innan du loggar ut kan du pĂ„ iOS 12 anropa Siri manuellt eller anvĂ€nda vĂ€ckningsfrasen “Hej Siri” för att slĂ„ pĂ„ eller av ficklampan handsfree, vilket Ă€r bra.

HANDLEDNING: SÄ hÀr vrider du iPhone LED-blixtvarningar för inkommande samtal och meddelanden

Som tidigare kan Apples kunder komma Ät ficklampan pÄ sin iPhone eller iPad via Control Center och genom att trycka hÄrt (med 3D Touch) pÄ ficklampans ikon pÄ lÄsskÀrmen.

Jag hoppas att du inte glömde bort ficklampan pÄ din Apple Watch.

Ficklampans ikon i Apple Watch Control Center

Sedan watchOS 4 har du kunnat fÄ tillgÄng till en ganska intressant ficklampa via Control Center eller Siri. TyvÀrr kan du inte justera dess intensitet som du kan pÄ iOS.

WatchOS kompenserar dock för det genom att inkludera tre distinkta ficklampmönster: det finns en vanlig vit ficklampa, dÄ har du den blinkande vita ficklampan och det stadiga röda ljuset.

Den röda ficklampan pÄ Apple Watch

Det bĂ€sta med Apple Watch-ficklampan: Den förblir svag tills du vrider handleden frĂ„n dig sĂ„ att du inte blindar dig sjĂ€lv. “Jag freaking Ă€lskar det hĂ€r! Jag anvĂ€nder den nĂ€stan varje kvĂ€ll nĂ€r jag letar efter mina hundar i mörkret, ”sa vĂ„r tidigare videokille Andrew O’Hara.

Och det, pojkar och flickor, Àr hur du anvÀnder Siri för att styra ficklampan i iOS 12.

En enkel men ÀndÄ viktig sak

Att Äberopa ficklampan genom Siri Àr extremt bekvÀmt.

Det hjĂ€lper dig att hitta det nyckelhĂ„let i mörkret eller, som Dave sa, nĂ€r du var pĂ„ dina hĂ€nder och knĂ€n och försökte leta under soffan “efter det enda batteriet i huset som naturligtvis rullade under det.”

Det rÄder ingen tvekan om att mÄnga kommer att vara nöjda med den hÀr funktionen i iOS 12, men jag Àr inte sÀker pÄ varför vi behöver den senaste och bÀsta iOS-programvaran för en sÄdan grundlÀggande funktionalitet.

Ani-idéer?