Hur Siri känner igen oklart namngivna sevärdheter som lokala restauranger & amp; företag

 Hur Siri känner igen oklart namngivna sevärdheter som lokala restauranger & amp;  företag

Apple torsdag publiceras ett nytt inlägg på sin maskininlärningsjournalblogg som är mycket tekniskt för Siris förmåga att känna igen obskyrligt namngivna sevärdheter på en karta, som dina lokala restauranger, företag och andra platser.

“Noggrannheten hos automatiska system f√∂r taligenk√§nning har f√∂rb√§ttrats fenomenalt de senaste √•ren p√• grund av den omfattande anv√§ndningen av djupinl√§rningstekniker”, noterar inl√§gget.

‚ÄĚPrestationsf√∂rb√§ttringar har dock huvudsakligen gjorts i erk√§nnandet av allm√§nt tal; korrekt erk√§nnande av namngivna enheter, som sm√• lokala f√∂retag, har varit en flaskhals i prestanda. ‚ÄĚ

Apple har mött den utmaningen genom att införliva kunskap om användarens plats i sitt taligenkänningssystem och så kallade geolokaliseringsbaserade språkmodeller (Geo-LM).

Som ett resultat av kombinationen kan Siri bättre uppskatta användarens avsedda ordsekvens.

Detta har minskat Siris felprocent med mellan 41,9-48,4% i Boston, Chicago, Los Angeles, Minneapolis, New York, Philadelphia, Seattle och San Francisco, exklusive megakedjor.

I USA har Apple en Geo-LM för var och en av de 169 kombinerade statistiska områdena som täcker cirka 80 procent av befolkningen. Det finns också en global Geo-LM som täcker alla områden som inte definieras av de kombinerade statistiska områdena runt om i världen.

Kombinationen av plats och Geo-LM låter systemet tillhandahålla anpassade resultat i termer av namnen på intressanta platser, eller falla tillbaka till den globala Geo-LM om platsen inte är tillgänglig.

Allt du behöver veta: Siris regionspecifika språkmodeller för taligenkänning gör det enkelt att hitta lokala destinationer. Metoden är språkoberoende, vilket innebär att utvidgningen av Geo-LM-stöd för andra språk förutom amerikanska engelska är ganska enkelt.

Besök Apples maskininlärningsjournal för mer information.