Hur man skickar Instagram-omröstningar privat via Direct

howto polls instagram

Förutom att polla dina Instagram-följare genom att använda omröstningsdekalen i en berättelse, kan du också skicka en interaktiv fråga privat till alla i en stor gruppkonversation via Direct.

Tidigare fungerade omröstningsdekalerna bara med Stories, så att dina anhängare kunde rösta genom att trycka på ett alternativ du har angett eller skjuta den emoji du valt och se resultat i realtid.

HANDLEDNING: Så här döljer du din aktivitetsstatus online på Instagram från följare

Omröstningsdekalen kan också användas i Direct, Instagrams direktmeddelandefunktion. Som nämnts kan du få alla i en stor grupptråd att undersöka eller begränsa din interaktiva fråga till en en-mot-en-konversation. Innan du utnyttjar privata val i Direct, var noga med att uppdatera din Instagram-app till den senaste versionen i App Store.

Hur man använder omröstningar i Instagram Direct

Gör följande för att undersöka personer privat på Instagram.

1) √Ėppen Instagram p√• din iPhone.

2) √Ėppna din Direct-inkorg genom att knacka p√• papper flygplan ikon i det √∂vre h√∂gra h√∂rnet.

3) Slå Kamera till höger om användaren som du vill skicka.

howto omröstningar instagram

Alternativt kan du trycka på ett användar- eller gruppnamn för att öppna konversationen och sedan trycka på kameraikonen längst till vänster i textfältet längst ner. Du kan också starta en ny chatt genom att trycka på plustecknet i det övre högra hörnet, välj sedan en eller flera kontakter som du vill skicka, tryck på Nästa och tryck slutligen på kameraikonen längst ned till vänster.

4) Ta en ny bild eller video med Instagram-kameran för att skicka till en vän (tryck på stor cirkel som fungerar som en avtryckare). Alternativt kan du importera ett befintligt objekt från fotonbiblioteket genom att trycka på Kameraknapp finns i det nedre vänstra hörnet av gränssnittet.

5) Tryck på Emoji ikonen nära det övre högra hörnet.

6) Välj den Opinionsundersökning klistermärke.

howto omröstningar instagram

7) Skriv en √∂nskad enk√§tfr√•ga vill du fr√•ga en eller flera f√∂ljare. Yo kan valfritt skriva dina egna svar om du inte gillar standardsvaret “Ja” och “Nej”.

8) Knacka Gjort i det övre högra hörnet.

9) Flytta, ändra storlek och rotera omröstningen klistermärke som du tycker passar. Dra gärna nytta av Instagrams kreativa verktyg för att lägga till andra klistermärken eller interaktiva element till ditt foto eller din video.

10) Välj hur många gånger mottagaren får se ditt media innan det försvinner automatiskt från inkorgen svep åt vänster och höger längst ner i gränssnittet.

howto omröstningar instagram

Följande alternativ står till ditt förfogande:

Du är nu redo att skicka omröstningsdekalen till en kontakt.

10) Tryck på Skicka knappen längst ner för att skjuta meddelandet till din kontakt.

Dina mottagare kommer att se fotot eller videon tillsammans med den inkluderade interaktiva omröstningsdekalen.

Vänner kan sedan rösta genom att trycka på ett svar, deras svar visas automatiskt där och sedan direkt. När någon svarar på din privata omröstning kan du se hur många röster varje alternativ fick och hur varje person röstade.

howto omröstningar instagram

Polls in Direct är en väldigt cool funktion, oavsett om du frågar efter en väns åsikt eller avfrågar en massa människor på en gång. Genom att tillåta användning av omröstningsdekalen i Direct gör Instagram det enkelt att privat begära feedback om allt du brinner för från en massa vänner, utan att någon annan ser din fråga eller deras svar.

Glöm inte frågesticket

Bilddelningstjänsten i juli 2018 introducerade nya klistermärken för frågor som kan fungera som en bra konversationsstartare. Genom att lägga till den interaktiva klistermärken i din berättelse ber du offentligt dina följare att skicka frågor som du kan svara på.

En skärmdump som visar hur man använder Instagrams klistermärke för frågor

Som ett exempel kan du utnyttja den här funktionen för att få dina vänner att rösta på de olika förslagen för det skolprojekt du har arbetat med, eller kanske du kan använda den för saker som semesterplanering med en grupp vänner i privata meddelanden.

Planerar du att använda privat omröstning på Instagram?

Behövs hjälp? Fråga iDB!

Om du gillar den här instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lämna en kommentar nedan.

Fastnade? √Ąr du inte s√§ker p√• hur du g√∂r vissa saker p√• din Apple-enhet? L√•t oss veta via [email¬†protected] och en framtida handledning kan ge en l√∂sning.

Skicka in dina instruktionsförslag via [email protected].