Hur man skapar rullgardinslistor i Excel pÄ Mac

Excel Drop-Down List

Med hjÀlp av anpassade listor i Microsoft Excel pÄ din Mac blir det trÄkigt att skriva in data snabbt och enkelt. Och rullgardinslistor skiljer sig inte Ät. Du kan skapa en pÄ bara nÄgra fÄ klick.

Listrutor i Excel Àr perfekta för att begrÀnsa alternativen för cellinmatningar. De Àr praktiska för att vÀlja objekt som fÀrger, storlekar, produkter, mÀnniskor, dagar och sÄ mycket mer.

SÄ hÀr skapar du snabbt en listruta i Excel pÄ Mac.

LĂ€gg till en rullgardinslista i en cell

Öppna Microsoft Excel och dokumentet dĂ€r du vill lĂ€gga till rullgardinsmenyn. Följ sedan dessa steg.

1) Ange dina listobjekt i ett kalkylark. Du kan anvÀnda ett nytt ark i din arbetsbok eller befintliga celler dÀr du har postat objekten.

2) Klicka pÄ cellen dÀr du vill infoga listrutan.

3) Öppna Data och klicka Datavalidering frĂ„n ditt band.

4) Klicka pÄ knappen i popup-fönstret instÀllningar knapp.

5) Under Valideringskriterier > TillÄta, VÀlj Lista.

Excel-datavalidering VĂ€lj lista

6) Klicka inuti KÀlla och dra sedan igenom cellerna som ska visas i listrutan. (Du kan ocksÄ skriva in cellomrÄdet sjÀlv om du Àr bekvÀm med formatet.)

Observera att popup-fönstret minimeras nÀr du utför den hÀr ÄtgÀrden. NÀr du slÀpper markören i slutet av cellerna du vÀljer, kommer fönstret att maximeras igen.

Excel-datavalidering VĂ€lj celler

7) SlÄ din Stiga pÄ nyckel.

8) Klick OK.

Pop-up-fönstret försvinner och du bör se att cellen för din rullgardinslista innehÄller en pil dÀr du kan vÀlja ett objekt.

Listrutan för Excel

LĂ€gg till en rullgardinslista i en kolumn eller rad

Om du vill anvÀnda samma alternativ för listrutor över en hel kolumn eller rad Àr det enkelt. VÀlj hela kolumnen genom att klicka pÄ bokstaven högst upp eller hela raden genom att klicka pÄ siffran till vÀnster.

Följ sedan samma steg som ovan och börja med steg 2 för Data flik och Datavalidering knapp.

Excel-rullgardinsmeny

Packar upp den

Att lĂ€gga till en rullgardinslista i kalkylbladet Ă€r bekvĂ€mt att vĂ€lja mellan flera förutbestĂ€mda objekt. Och du kan skapa flera listrutor för olika objekt pĂ„ ett ark. Är det en Excel-funktion som du tycker Ă€r till hjĂ€lp? Eller kanske har du inte skapat listrutor i Excel Ă€n, men kommer det nu? LĂ„t oss veta!