Hur man löser Spotify-felkod 18-utgÄva

How to Solve Spotify Error Code 18 Issue

Spotify Ă€r en av de bĂ€sta plattformarna för att strömma din favoritmusik och lĂ„tar online. De har gjort mĂ„nga applikationer för varje operativsystem inklusive Windows-plattformen. Nyligen har mĂ„nga anvĂ€ndare rapporterat ett problem som kallas ”Spotify-felkod 18” som kan störa dig medan du lyssnar pĂ„ dina favoritlĂ„tar. SĂ„ vad skulle du göra för att bli av med det hĂ€r felet? Du mĂ„ste bara lĂ€sa hela den hĂ€r guiden för att lĂ€ra dig hur du kan anvĂ€nda för att bli av med Spotify-felkod 18-problemet.

Hur kan jag bli av med Spotify Error Code 18-frÄgan?

Spotify-felkoden 18 hÀnder pÄ grund av mÄnga anledningar, men vi har bara hört nÄgra av dem. Vissa anvÀndare rapporterade att det hÀnder nÀr de försöker starta Spotify-applikationen. De andra berÀttade att felet kan uppstÄ pÄ grund av att filerna skrivs över pÄ deras dator. Oavsett vad som skulle vara orsaken, kommer lösningarna att vara desamma och Àr följande:

1. Avsluta Spotify-processen som körs i bakgrunden

GÄ till sökfÀltet i Windows och skriv Aktivitetshanteraren. NÀr den visas klickar du pÄ den och lÄter den öppna. SÄ snart den öppnas, navigerar du till fliken processer. BlÀddra bland alternativen som visas och leta efter alla program relaterade till Spotify. Om du hittar nÄgon process relaterad till Spotify, avsluta den specifika processen. Starta Spotify igen och se om den fungerar ordentligt eller inte.

2. Ta bort de filer som hör till Spotify installerade pÄ din dator

Tryck pÄ bÄde Windows + E pÄ din dator. Detta öppnar Windows Explorer pÄ din dator. Tryck pÄ Ctrl + F för att aktivera sökfÀltet. Skriv Spotify i sökfÀltet och lÄt det söka efter alla filer relaterade till Spotify. NÀr du ser filerna trycker du pÄ bÄda Ctrl + A-tangenterna för att vÀlja alla filer. Tryck pÄ Radera-knappen. Detta tar bort alla filer som hör till Spotify. Starta om din dator för att tillÀmpa Àndringarna.

3. Ta bort Spotify-mappen frÄn din AppData-katalog

Tryck pĂ„ bĂ„da Windows + R-tangenterna för att öppna dialogrutan Kör. Skriv “% appdata%” i den och klicka pĂ„ OK. NĂ€r AppData-mappen öppnas söker du efter Spotify-mappen. NĂ€r du vĂ€l har hittat den, högerklicka pĂ„ den och vĂ€lj alternativet Ta bort. Tryck pĂ„ JA om det stĂ„r för att bekrĂ€fta Ă„tgĂ€rden. SĂ„ snart Spotify-mappen har tagits bort startar du om datorn. Detta kommer att tillĂ€mpa Ă€ndringarna. Efter det, försök starta Spotify igen för att se om Spotify-felet 18 kommer upp eller inte.

4. Avsluta Steam och försök sedan installera Spotify

Starta Steam pÄ din dator. Leta reda pÄ Ängalternativet som du hittar i det övre vÀnstra hörnet. VÀlj alternativet Avsluta. VÀnta tills Ängan stÀngs automatiskt. Starta om datorn sÄ snart den stÀngs för att tillÀmpa Àndringarna. Försök sedan installera Spotify igen. Om Spotify-felkoden 18 har intrÀffat pÄ grund av Steam, sÄ kommer Spotify att starta definitivt.

5. Avinstallera de program som stör Spotify-installationen

GĂ„ till sökfĂ€ltet i Windows och sök efter alternativet “lĂ€gg till eller ta bort program”. Klicka pĂ„ resultatet som visas efter sökningen. Nu mĂ„ste du bara gĂ„ igenom listan över program och hitta de som du tror kan vara ansvariga för problemet. NĂ€r du har hittat dessa program, högerklicka pĂ„ dem och avinstallera dem. Starta om datorn efter det. Kör Spotify-installationsprogrammet igen för att se om Spotify startar eller inte. Den hĂ€r gĂ„ngen bör Spotify köras pĂ„ din dator utan problem.

Slutord

Nu har du all information om Spotify-felkod 18 och om lösningarna för att lösa det. Jag hoppas att den hÀr guiden hjÀlper dig att bli av med Spotify-fel 18-problemet. Om du tyckte att det var till hjÀlp kan du dela det med andra som fortfarande kÀmpar med samma problem. Om du stÄr inför nÄgra problem nÀr du följer ovanstÄende lösningar, lÄt mig veta det i kommentarsektionen.