Hur man döljer senaste Mac-appar i Dock pÄ macOS Mojave

Hur man döljer senaste Mac-appar i Dock pÄ macOS Mojave

hur man döljer mac-appar

macOS Mojave 10.14 innehÄller en ny funktion i din Dock. PÄ som standard lÄter det dig komma till en nyligen anvÀnd app med ett klick. Tack och lov kan du dölja det hÀr avsnittet nÀr som helst för att göra din Dock mindre trÄng.

En docknings anatomi

Du har nog lagt mÀrke till att din Dock har den horisontella linjen nÀra höger sida, lÄt oss kalla den separator. I tidigare versioner som föregick Apples senaste macOS Mojave 10.14-programvara brukade dockan delas upp i tvÄ olika sektioner.

hur man döljer mac-appar

Först finns det ditt urval av appgenvÀgar till vÀnster om separatorn. macOS lÀgger automatiskt till öppna appar som inte redan finns i Dock till slutet av det avsnittet. Den högra delen innehÄller mappikonerna för papperskorgen och nedladdningar, plus alla filer eller mappar du drar dit.

hur man döljer mac-appar

Mojave lÀgger till ett tredje avsnitt som ligger mellan appgenvÀgar till vÀnster och papperskorgen tillsammans med andra objekt till höger. Det Àr hÀr dina nyligen öppnade appar visas, förutsatt att de inte redan ingÄr i Dock.

hur man döljer mac-appar

Avsnittet Nyheter anpassar sig dynamiskt för att rymma lanserade appar som inte finns i Dock, men visar aldrig mer Àn de tre senast anvÀnda apparna. Naturligtvis kan du inte ta bort ikoner frÄn Nyligen manuellt eftersom avsnittet uppdateras dynamiskt nÀr du startar och avslutar appar.

hur man döljer mac-appar

Pro-anvÀndare kan hitta Recents ett onödigt slöseri med utrymme (din faller verkligen i den kategorin). Nu vill jag hÄlla min Dock laddad med viktiga appar för arbete och lek och ha dem inom rÀckhÄll hela tiden. Det beror naturligtvis pÄ arbetsflödet. Personligen behöver jag sÄ mycket utrymme för permanenta appikoner i Dock som möjligt och nyligen kolliderar med det.

hur man döljer mac-appar

Om du inte bryr dig mindre om att ÄtervÀnda snabbt till en app som nyligen har stÀngts eller om tillÀgget Àr en distraktion, följ stegen lÀngre nedan för att stÀnga av den.

Hur man döljer senaste appar i din Macs Dock

SÄ hÀr inaktiverar du Nyheter i Dock.

1) VĂ€lja SysteminstĂ€llningar frĂ„n Äpple meny.

2) Klicka pÄ ikonen mÀrkt Docka.

3) Aktivera eller inaktivera Dock Recents genom att markera eller avmarkera rutan bredvid “Visa senaste applikationer i Dock”. Den frĂ€msta anledningen till att nĂ„gon skulle vilja inaktivera Recents Ă€r att rensa skrivbordet och göra deras Dock lite mer rymlig.

Du gĂ„r i princip frĂ„n detta …

hur man döljer mac-appar


till detta.

hur man döljer mac-appar

Och det, flickor och pojkar, Àr hur du fÄr Dock att fungera bÀttre för dig.

Hur mÄr din Dock?

Som framgÄr av det hÀr inlÀgget, stÀnger du av Nyheter dina samlingar av appikoner ganska lite. Du fÄr Ätminstone ytterligare utrymme som tidigare upptogs av minst tre ikoner i Nyheter. FrÄgan Àr, vad Àr viktigare för dig: att komma tillbaka till en ny app med ett klick eller ha en Dock som rymmer fler appar utan att bli mindre?

hur man döljer mac-appar

Och medan vi hĂ„ller pĂ„ med, vad tycker du om funktionen Nyheter? Är det nĂ„got du tĂ€nker aktivera och anvĂ€nda regelbundet eller stĂ€nga av helt?

LÄt oss veta i kommentarfÀltet nedan!

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Om du gillar den hÀr instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].