Hur man arbetar med Mail i Split View pÄ Mac

Mail Split View Macbook

Mail Split View Macbook

Med macOS High Sierra kom nÄgra stora förbÀttringar för Photos-appen, Siri och Safari. Ytterligare förbÀttringar specifikt för Mail-appen inkluderade komprimerad lagring, Top Hits under sökningar och vÄrt Àmne för den hÀr sjÀlvstudien, delad vy i helskÀrm.

Aktiverar delad vy i helskÀrm

Det bÀsta med den hÀr nya funktionen Àr att den automatiskt aktiveras sÄ snart du sÀtter Mail-appen i helskÀrmslÀge.

1) Klicka pÄ grön knapp lÀngst upp till vÀnster i appen för att aktivera helskÀrmslÀge.

2) Dubbelklicka pÄ ett e-postmeddelande i din inkorg, tryck pÄ skrivknappen för ett nytt meddelande eller klicka pÄ svar / vidarebefordra pÄ ett e-postmeddelande.

SkÀrmen delas automatiskt med din Mail-app till vÀnster och meddelandet till höger.

Vad du kan göra i delad vy av e-post

Med den hÀr funktionen kan du skriva, svara pÄ eller vidarebefordra e-post samtidigt som du hÄller koll pÄ inkommande meddelanden.

Det kan ocksÄ hjÀlpa dig att flytta mellan e-postmeddelanden som du lÀser eller jÀmför och gör det enklare att kopiera och klistra in mellan meddelanden.

Du kan öppna mer Àn ett meddelande Ät gÄngen i delad vy i helskÀrm. Du kan till exempel skriva ett nytt meddelande, öppna ett frÄn din inkorg och svara pÄ ett. För var och en av dessa ÄtgÀrder öppnas en ny flik i fönstret med delad vy. SÄ det Àr precis som att arbeta med flera flikar i Safari.

Flera flikar per e-post i delad vy

NÀr du Àr klar med att dela upp hela skÀrmen klickar du bara pÄ grön knapp i Mail-appen igen. Detta ÄterstÀller fönstret till sin ursprungliga storlek. Det stÀnger ocksÄ alla öppna meddelanden som du har i delad vy.

Ser du inte delad vy i helskÀrm?

Om du av nÄgon anledning följer stegen ovan delas inte skÀrmen och e-postmeddelandet dyker upp frÄn botten av skÀrmen istÀllet, dubbelkolla instÀllningen.

1) Öppna Post app och klicka Post frĂ„n menyn.

2) VÀlj InstÀllningar.

3) Klicka pÄ AllmÀn flik.

4) Markera kryssrutan för Föredrar att öppna meddelanden i delad vy nÀr du Àr i helskÀrm.

Du kan sedan stÀnga InstÀllningar rutan och följ de första stegen ovan. Du kan ocksÄ komma ihÄg den hÀr instÀllningen om du bestÀmmer dig för att du inte vill anvÀnda helskÀrmens delade vy pÄ vÀgen.

MailappinstÀllningar för delad vy

Packar upp den

Denna smidiga funktion Àr praktisk för att arbeta med flera e-postmeddelanden samtidigt. Men det Àr inte för alla. Har du provat det Àn? LÄt oss veta om du har och vad du tycker om det!