HÀr Àr de nya fÀrgerna som kommer till Sonos One, men du mÄste vÀnta (bilder)

HÀr Àr de nya fÀrgerna som kommer till Sonos One, men du mÄste vÀnta (bilder)

HAY för Sonos specialkollektion med begrÀnsad upplaga presenteras idag

MILAN – 17 april 2018Är S presenterar idag samarbetet med ett av de mest inflytelserika varumĂ€rkena för hemstil, det danska designföretaget HAY. Ett partnerskap som syftar till att skapa innovativa designprodukter tillgĂ€ngliga för alla med tanke pĂ„ samtida liv tillsammans med önskan att utforska dimensionen av fĂ€rg. Det hĂ€r Ă€r nyckelelementen bakom Sonos One, den smarta högtalaren med en djĂ€rv anda.

FrÄn september 2018 kommer den exklusiva kollektionen att erbjudas i ett nytt sortiment av fÀrger, rött, grönt och gult, helt i linje med HAY-paletten.

I den stÀmningsfulla miljön av Palazzo Clerici i Milano presenterar Sonos och HAY den nya begrÀnsade upplagan HAY for Sonos-kollektionen, tillsammans med ett ljudspÄr som Àr utformat för hemmets utrymmen och för kreativa installationer.

Sonos tror och har bevisat att ett hem fullt av musik Àr ett lyckligare hem. Dess uppdrag att möjliggöra vÀrldens, fokuserar mycket pÄ dimensionen av ljud i hemmet och strÀvar efter att skapa ett system som passar allas hemval. Varje beslut, frÄn material till Trueplay-ljudförbÀttringsteknik, drivs av önskan att skapa ett smart högtalarsystem som Àr noggrant utformat för att passa alla utrymmen i hemmet.

”Sonos produktdesignfilosofi syftar till att uppnĂ„ en elegant integration av hemmaliv och ljuddesign. Vi arbetar för att uppnĂ„ detta utan att kompromissa med akustik, anslutning eller lyssnarupplevelsen. VĂ„ra högtalare Ă€r utformade för att smĂ€lta in perfekt i harmoni med omgivningen ”.

”Vi hĂ„ller fast vid denna avsikt genom att hĂ„lla oss till nykterhet, bĂ„de i former och i vĂ„rt beslut att inte vilja följa mode. Denna attityd uttrycks i allt vi gör, frĂ„n vĂ„r lojalitet till svartvita fĂ€rgpalett till vĂ„rt engagemang för att skapa ett mycket litet antal produkter som kan tillgodose sĂ„ mĂ„nga behov som möjligt ”.

”Med HAY, ett företag vars arbete vi djupt respekterar och som vi delar samma designfilosofi med, har vi hittat en partner som vi kan utforska ljudets förĂ€nderliga roll som ett arkitektoniskt inslag i hemmet. Vi Ă€r glada att kunna visa frukterna av detta samarbete pĂ„ den mest inflytelserika designmĂ€ssan i vĂ€rlden “, sĂ€ger Tad Toulis, Sonos VP Design.

”Ljud spelar en oerhört viktig roll i arkitektur och hemliv, men vi kunde fortfarande inte hitta högtalare som kunde tillfredsstĂ€lla oss förrĂ€n vi upptĂ€ckte Sonos. Vi blev fascinerade av Sonos filosofi om ljudarkitektur, dess instĂ€llning till samtida design, sofistikerade produktionstekniker och de vĂ€rderingar som bĂ„da företagen delar ”.

”För mig Ă€r fĂ€rg ett av de viktigaste verktygen i designprocessen och det var mycket viktigt att vi inte bara skapade en fĂ€rgskala som bara sĂ„g vacker ut. FĂ€rger kan gömma sig helt och försvinna eller skapa kontraster; att skapa intervall i flera fĂ€rger ökar effekten och ökar möjligheterna att kombinera föremĂ„l i huset. Dessa högtalare förtjĂ€nar att behandlas som möbler. De Ă€r solida och oberoende produkter som kan blandas med den omgivande miljön eller sticka ut, funktionella tillbehör för alla typer av miljöer som anpassar sig till olika behov och utrymmen “, förklarar Mette Hay, grundare av HAY.

Liksom alla Sonos One-högtalare och andra nya Sonos-produkter kommer den begrĂ€nsade upplagan HAY for Sonos-samlingen att stödja Apples AirPlay 2 nĂ€r den Ă€r redo för lansering. Det rĂ€cker att bara ha en av dessa högtalare som stöds för att fĂ„ AirPlay 2 till hemmaljudsystemet i hela huset. Den begrĂ€nsade upplagan Sonos One HAY kostar 259 € och kommer att finnas tillgĂ€nglig i september 2018 pĂ„ sonos.com, i Sonos flaggskeppsbutiker i New York, London och Berlin och pĂ„ HAY House i Köpenhamn.

HAY, Sonos och WeWork arbetar tillsammans för designveckan 2018 i Milano för att presentera en gemensam vision om framtiden för design, samarbete och bostadsutrymmen. Inspirerad av innovation, passion och de oÀndliga möjligheter som utvecklas frÄn önskan att skapa bÀttre upplevelser för vardagen, har HAY, Sonos och WeWork förestÀllt sig ett helt universum som kan utforska det bÀsta av design, ljud, liv och arbete.

BelĂ€get i hjĂ€rtat av Milano i det historiska Palazzo Clerici, erbjuder utstĂ€llningen över 1500 mÂČ design tillĂ€gnad vardag och arbetsmiljöer. Den raffinerade atmosfĂ€ren i Palazzo Clerici skapar rĂ€tt miljö för en serie installationer som firar det förflutna medan de projicerar mot framtiden. SammanstĂ€llningen av det gamla och det nya förstĂ€rker upplevelsen och lyfter designen och ger besökarna möjlighet att utforska olika utrymmen, trĂ€ffas, handla eller delta i aktuella diskussioner.

Sonos One HAY-högtalarna kommer att visas i utstÀllningsutrymmena tillsammans med andra Sonos-produkter för att erbjuda ett helt hemmaljudsystem under hela evenemanget. Sonos samarbetar ocksÄ med den brittiska konstnÀren Trevor Jackson för att skapa unika och atmosfÀriska ljudinstallationer som speglar familjelivet i specifika vardagsrum i hela hemmet.

Sonos One Àr den smarta högtalaren för musikÀlskare som kan stödja flera rösttjÀnster och spela musik, podcaster, ljudböcker och det bÀsta av ljudkultur frÄn mer Àn 80 innehÄllstjÀnster. Som en del av hemmaljudsystemet Àr Sonos One perfekt kompatibel med andra Sonos-högtalare för att spela musik i alla rum.

Det erbjuder överraskande rikt ljud för en liten högtalare. Drivs av tvÄ klass D digitala förstÀrkare, en tweeter och en mid-woofer. Echo cancelling-teknik gör det möjligt för högtalaren att höra rösten Àven nÀr musik spelas. Dessutom sÀnks volymen intelligent nÀr en person talar, sÄ att du inte behöver höja din röst för att bli hörd. Indikatorlampan pÄ högtalaren tÀnds nÀr mikrofonerna Àr aktiva. Ljuset Àr anslutet till samma krets som driver mikrofonuppsÀttningen, sÄ lampan slÀckt indikerar att mikrofonen Àr avstÀngd. AnvÀndare kan anvÀnda Trueplay för att justera Sonos One-ljudet och se till att det alltid Àr optimalt oavsett var i huset det Àr.

Kunder utanför USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland och Österrike kommer att ha allt de förvĂ€ntar sig av en Sonos-högtalare (fantastisk ljudkvalitet, lyssnande i flera rum och tillgĂ„ng till flera musiktjĂ€nster) och samtidigt en framĂ„tblickande produkt redo att vĂ€lkomna rösttjĂ€nster sĂ„ snart Sonos lanserar dem i andra lĂ€nder.