HÀr Àr Apples fempunktsplan utformad för att vÀnda saker i Indien

HÀr Àr Apples fempunktsplan utformad för att vÀnda saker i Indien

Apple har enligt uppgift tagit fram en fempunktsplan som Àr utformad för att vÀnda saker i Indien, ett land pÄ 1,34 miljarder mÀnniskor och vÀrldens nÀst största smarttelefonmarknad, dÀr billiga lokala varumÀrken har minskat iPhones andel av marknaden till bara 1% av leveranserna.

Bloombergs Mark Gurman och Saritha Rai sa MÄndag att Apples rivaler Samsung, Xiaomi och andra smarttelefontillverkare trampar i Cupertino-teknikjÀtten i Indien. Counterpoint Research sÀger att Apple har haft allvarliga problem i Indien eftersom rivaler har Àtit sin lunch.

De flesta analytiker hÄller med om den bedömningen, lÄt mig bara citera en.

“De har till stor del misslyckats i Indien, trots kommentarer frĂ„n företaget att de kommer att se fler framsteg”, sĂ€ger analytiker Gene Munster, grundare av Loup Ventures. “Jag misstĂ€nker att vi Ă€r tre Ă„r borta frĂ„n Apple som lyfter fram den stora tillvĂ€xten i Indien.”

Apple rankas för nÀrvarande som den 11: e smartphoneleverantören i Indien.

Naturligtvis Àr det kaliforniska företaget fast beslutet att vÀnda pÄ saker och har enligt uppgift nu dragit en fempunktsplan för att hindra den frÄn att förlora vÀrldens snabbast vÀxande smarttelefonmarknad:

Den sista punkten kommer att vara ganska utmanande att knÀcka.

Apples försökte men genomgÄende misslyckades med att etablera första parts nÀrvaro i Indien. För nÀrvarande sÀljs alla dess produkter i Indien av ett nÀtverk av tredjepartshandlare.

Den indiska regeringen har lÀnge krÀvt att utlÀndska företag som öppnar butiker ska tillverka 30% av sina produkter lokalt. I januari slappnade regeln lite av sÄ att företag kan minska detta krav genom att köpa fler indiska varor till deras globala verksamhet.

Apple har samlat nÄgra av sina Indien-riktade iPhone SE- och iPhone 6-modeller i en tillverkningsanlÀggning i Bengaluru, som drivs av sin leverantör Wistron. Enligt de personer som Àr bekanta med saken Àr det oklart om iPhone-tillverkaren planerar att dra nytta av den reviderade policyn eller försöka nÄ 30%.

Inget av detta kommer att göra stor skillnad om Apple inte förstÄr sina kunder.

“I Ă„ratal har indiska konsumenter klagat pĂ„ att Siri inte kan behandla sina förfrĂ„gningar pĂ„ lokala sprĂ„k, de har ingen tillgĂ„ng till Apple Pay och Apple Maps kan inte ge dem vĂ€gvisningar eller identifiera intressanta platser”, avslutar artikeln.

Analys?