Google avslöjar fokus pÄ att skydda mobilappens ekosystem

Google avslöjar fokus pÄ att skydda mobilappens ekosystem

Medan Google har tagit flera steg förra Äret för att skapa ett hÀlsosammare annonserekosystem för bÄde anvÀndare och annonsörer, har de avslöjat fler saker som de arbetar med i detta avseende. De delade tre viktiga omrÄden som de arbetar med just nu, vilket inkluderar bÀttre upptÀckt av störande annonser, hjÀlper apputgivare att följa branschbestÀmmelserna och viktigast av allt ger anvÀndarna mer kontroll. Detta Àr bara en förhandsvisning av vad vi kan förvÀnta oss under de nÀrmaste mÄnaderna frÄn Google.

En sak som Google arbetar med Ă€r att hitta nya sĂ€tt att upptĂ€cka de störande annonser som visas utanför appen. Denna typ av beteende Ă€r faktiskt ett brott mot Googles policyer och dĂ€rför mĂ„ste de arbeta för att hitta dessa “dĂ„liga skĂ„despelare” frĂ„n Admob och Google Play. De har redan tagit bort nĂ€stan 600 appar som bryter mot dessa policyer men det finns mycket mer dĂ€r ute och de arbetar dĂ€rför med detta med sin pĂ„gĂ„ende utredning.

Google kommer ocksÄ att tillhandahÄlla fler verktyg för apputgivare för att hjÀlpa dem att följa de stÀndigt förÀnderliga branschbestÀmmelserna. Dessa verktyg Àr inte bara för att de ska kunna följa dessa regler (som den allmÀnna dataskyddsförordningen eller California Consumer Privacy Act) utan ocksÄ för att de ska kunna fÄ förtroende för sina nuvarande och nya anvÀndare. Detta bör ocksÄ leda till att minimera risken för förlorade intÀkter.

Ännu viktigare, Google sĂ€ger att de arbetar med att göra grundlĂ€ggande Ă€ndringar av Android-plattformen sĂ„ att en anvĂ€ndares upplevelse fĂ„r minimala avbrott. AnvĂ€ndare kommer att ha mer kontroll över vad som visas pĂ„ deras mobila skĂ€rmar. NĂ€r det gĂ€ller hur detta kommer att se ut gav de inte riktigt en klar bild Ă€nnu eftersom de förmodligen fortfarande befinner sig i de tidiga stadierna av detta projekt.

Google kommer med uppdateringar under de nÀrmaste mÄnaderna nÀr det gÀller vad de annars gör för att skydda sitt annonssystem. Detta inkluderar ocksÄ att förbÀttra kvaliteten pÄ annonstrafiken och skydda anvÀndarnas appsÀkerhetssÀkerhet.