Google Assistant blir din personliga “radionyhet” och ger dig alla nyheter

Google Homes blir tystare och reserverar ocksÄ samma behandling för dina smartphones

Nyheten testas redan i USA och fungerar bara pÄ engelska

Bland de tusen kapaciteterna i Google Assistant det finns ocksĂ„ de som Ă€r dedikerade till informationsvĂ€rlden. Den smarta assistenten frĂ„n det kaliforniska företaget kan redan tillhandahĂ„lla Nyheter om vĂ€dret och om specifika Ă€mnen, men snart kan det bli en riktig personlig “radionyhet”, tack vare de intressanta nyheterna under utveckling.

I laboratorierna i Mountain View, Big Gs historiska huvudkontor, arbetar ingenjörer med en ny funktion som kombinerar intelligenta algoritmer för Google Nyheter och kapaciteterna i VokaligenkÀnning av assistenten. PÄ sÄ sÀtt kan du skapa nyhetsspellista anpassad för varje anvÀndare, kan lyssnas pÄ eller lÀsas direkt via röstassistenten.

Det Ă€r till exempel möjligt att frĂ„ga assistenten “” och en ljudĂ„tergivning av nyheterna av störst intresse för anvĂ€ndaren kommer att startas, uppdateras kontinuerligt enligt de instĂ€llningar som anges i Google Nyheter, som ocksĂ„ kommer att vara transkriberas i alla fönster som Ă€r öppna pĂ„ en smartphone eller annan enhet med en skĂ€rm.

Nyheten Àr faktiskt designad speciellt för enheter i serien Google Home: genom assistentens röstkontroller kan du be om de senaste nyheterna, gÄ till nÀsta nyheter, gÄ tillbaka eller stoppa uppspelningen.

LÄS OCH: Google Plus stĂ€ngs tidigt

Nyheterna som Äterges av assistenten kommer frÄn auktoritativa kÀllor och de kommer lÀsa högt av tidningarna journalister sjÀlva, precis som det hÀnder pÄ radion. Bland de partner som redan Àr kompatibla med tjÀnsten finns till exempel ,, och. Google har redan slÀppt nÄgra riktlinjer öppen kÀllkod för alla som Àr intresserade av att stödja denna nya teknik som tillhandahÄlls av Assistant, kan du lÀsa dem pÄ den hÀr adressen.

Enligt tradition Àr den nya nyhetsfunktionen för nÀrvarande endast tillgÀnglig för vÀldigt fÄ utvalda anvÀndare i Förenta staterna och det fungerar bara i engelska sprÄket. För nÀrvarande verkar det inte finnas nÄgra italienska partners som Àr intresserade av detta projekt, men vi hoppas att detta experiment Àven under de nÀrmaste mÄnaderna kan utvidgas utanför de amerikanska grÀnserna.

KĂ€lla: Google