Facebook testar nyckelordet snooze

 If you snooze a keyword, you won’t see posts in your News Feed containing that exact word or phrase from any person, Page or Group for 30 days

Du kanske snart kan snooze specifika nyckelord i ditt Facebook-nyhetsflöde i 30 dagar.

HÖJDPUNKTER:

Funktionen testas för nÀrvarande med en delmÀngd av Facebook-anvÀndare.

Snoozing nyckelord

Det sociala nĂ€tverket har stöttat snoozing mĂ€nniskor som ett sĂ€tt att rensa nyhetsflödet sedan december 2017, och nu testar de en ny nyckelords snooze-funktion för nyhetsflöden, sidor och grupper. Alternativet mĂ€rkt “Snooze sökord i det hĂ€r inlĂ€gget” Ă€r lĂ€tt tillgĂ€ngligt via den tre-prickade menyn i varje inlĂ€ggs övre högra hörn.

Facebook testar fortfarande den hÀr funktionen före en bredare lansering

Du kan pausa ett eller flera sökord, men inte annonser.

Facebook förklarar:

BelÀget i ett inlÀggs övre högra meny ger funktionen mÀnniskor möjlighet att tillfÀlligt dölja inlÀgg med nyckelord som dras direkt frÄn texten i det inlÀgget.

Om du vÀljer att pausa ett nyckelord kommer du inte att se inlÀgg i ditt nyhetsflöde som innehÄller det exakta ordet eller frasen frÄn nÄgon person, sida eller grupp pÄ 30 dagar.

Med andra ord, fÀrre spoilers.

Att pausa ett nyckelord tar bort inlÀgg frÄn ditt nyhetsflöde som innehÄller det ordet.

Nyckelord snoozing fungerar med vilken person, sida eller grupp som helst

TechCrunch förklarar hur den hÀr funktionen kan hjÀlpa till att förhindra VM-relaterade spoilers.

Om du trycker pĂ„ den menyn visas en lista med substantiv frĂ„n inlĂ€gget som du kanske vill nixa, utan vanliga ord som “the” i vĂ€gen. SĂ„ om du anvĂ€nde funktionen pĂ„ ett inlĂ€gg som sa ‘England vann sitt VM-match mot Tunisien! Ja! ‘, Funktionen skulle dra ut’ World Cup ‘,’ England ‘och’ Tunisia ‘.

VÀlj allt som du vill snooze, och inlÀgg som innehÄller dem kommer att döljas i en mÄnad. För nÀrvarande fungerar funktionen bara pÄ text, inte pÄ bilder, och föreslÄr inte synonymer som du kanske vill snooze ocksÄ.

En Facebook-talesman sa att de kommer att övervĂ€ga att utöka 30-dagarsgrĂ€nsen “om vi hör frĂ„n mĂ€nniskor att de vill ha mer eller mindre tid.”

Ger ordning pÄ ditt nyhetsflöde

Jag gillar tanken pÄ nyckelordsbaserad snoozing för mitt nyhetsflöde.

Hatar du inte det nÀr du snubblar pÄ en spoiler i ditt nyhetsflöde innan du har sett det sista avsnittet av sÀsongen? Jag kommer inte ihÄg hur mÄnga gÄnger jag har haft en av mina Facebook-vÀnner avslöjar slutet pÄ en filmuppföljare som jag planerade att titta pÄ.

Det Àr för nÀrvarande oklart huruvida nyckelordsbaserad snoozing hjÀlper till att förhindra framtida hjÀrtsjukdomar som dessa, eller om det Àr enkelt att anvÀnda för att fÄnga upp kunderna, men det Àr ett bra stÀlle att börja. Enligt företaget kan en liten andel anvÀndare se nyckelordet snooze-knappen före en bredare lansering under de kommande veckorna.

Skulle du anvÀnda nyckelordet snooze-funktionen pÄ Facebook? Om sÄ Àr fallet, för vad?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.