Facebook och Instagram lanserar Screen Time-liknande digitala välbefinnande funktioner

Instagram har äntligen börjat lansera sin egen Screen Time-like Your Activity-funktion

Som lovat tar Facebook med skärmtidsliknande verktyg till sin mobilapp och Instagram.

Uppdateringarna rullar ut snart på de mobila Instagram- och Facebook-apparna.

Ditt digitala välbefinnande är viktigt

Enligt till företaget:

Vi vill att den tid människor tillbringar på Facebook och Instagram ska vara avsiktlig, positiv och inspirerande. Vår förhoppning är att dessa verktyg ger människor mer kontroll över den tid de spenderar på våra plattformar och också främjar konversationer mellan föräldrar och tonåringar om de onlinevanor som är rätt för dem.

Facebook Lagt till Onsdag att de nya skärmtidsliknande funktionerna inkluderar:

Låt oss ta en snabb titt på varje funktion.

Aktivitetspanel

Användare kan komma åt de nya verktygen via inställningssidan i endera appen.

Aktivitetspanelen högst upp visar din genomsnittliga tid för appen per enhet.

Du kan trycka på vilken som helst stapel för att se detaljer, till exempel din totala tid för den dagen.

Daglig påminnelse

Ställ in en daglig påminnelse så att du får en varning när du har nått den tid du vill spendera på appen för den dagen. Den dagliga påminnelsen finns precis nedanför instrumentpanelen, vilket visas av skärmdumparna ovan Рändra eller avbryt när som helst.

Begränsa aviseringar

Att inte översvämmas av varningar du inte bryr dig om är ett annat effektivt sätt att förbättra sitt digitala välbefinnande. Knacka på Meddelandeinställningar länk i instrumentpanelen tar dig till en ny Stäng av push-aviseringar inställning i endera appen. Detta begränsar dina Facebook- eller Instagram-aviseringar under en tidsperiod (femton minuter till åtta timmar) när du behöver fokusera.

“Vi utvecklade dessa verktyg baserat p√• samarbete och inspiration fr√•n ledande psykiska h√§lsoexperter och organisationer, akademiker, v√•r egen omfattande forskning och √•terkoppling fr√•n v√•rt samh√§lle”, s√§ger sociala n√§tverksbehem.

HANDLEDNING: Hur du håller din iPhone-användning under kontroll med Screen Time

De avsl√∂jade nyligen ett meddelande “Du √§r helt upptagen” i Instagram-fl√∂det och lanserade funktioner som s√∂kordsfiltrering, k√§nslighetssk√§rmar och st√∂tande kommentarer och mobbningsfilter.

Apples skärmtid

Under tiden jobbar Apple med en egen uppsättning digitala välbefinnandeverktyg för iPhone- och iPad-kunder, som inkluderar en helt ny funktion i iOS 12, lämpligt kallad Screen Time, som Apple utformade för att hålla din enhetstid under kontroll.

Prenumerera på iDownloadBlog på YouTube

Med Screen Time kan iOS 12-kunder införa användningsgränser och driftstopp per app, få tillgång till detaljerade diagram och statistik som antalet dagliga iPhone-hämtningar, vilka appar som ger dig flest meddelanden och mer.

HANDLEDNING: Hur man begränsar barnens skärmtid på iPhone och iPad

Föräldrar kan hantera sina barns skärmtid och införa appgränser för dem på distans, vilket kräver att funktionen Familjedelning är inställd på. Familjearrangören kan till och med komma åt detaljerad användningsstatistik för alla medlemmar som har gått med på att dela sin skärmtidstatistik.

Vad gör du av de nya digitala välbefinnandeverktygen på Instagram och Facebook?

Låt oss veta i kommentarerna.