En Apple TV med koaxialkabelport skapades en gÄng, men slÀpptes aldrig

En Apple TV med koaxialkabelport skapades en gÄng, men slÀpptes aldrig

Mycket till missnöjet för de mÀnniskor som hade arbetat hÄrt med en version av Apples digitalbox som kunde integreras med kabeltjÀnster, att Apple TV-produkten aldrig sÄg dagens ljus.

En Apple TV som man kan ansluta en koaxialkabel till lÄter som den drömmen digitalboxen som vi alla har vÀntat pÄ i ett antal Är nu. En sÄdan produkt skulle koppla ihop vÀrlden av strömmad Hollywood-underhÄllning med det traditionella kabelabonnemanget och skapa ett oumbÀrligt underhÄllningsnav som ocksÄ drev andra appar, spelade spel och sÄ vidare.

RUNDA UPP: De bÀsta klockapparna för din Apple TV

I sjÀlva verket planerade Apple att slÄ samman de tvÄ vÀrldarna som ett sÀtt att ersÀtta digitalboxar som distribuerades gratis till abonnenter av Comcast och Time Warner Cable. Enheten kunde enkelt hantera kombinationen av live- och on-demand-video.

Men Cupertino-teknikjÀtten valde slutligen att överge projektet pÄ grund av affÀrsmÀssiga meningsskiljaktigheter med de potentiella kabelpartnerna, som hellre skulle Àta sin hatt Àn att licensiera sin programmering till det kraftfulla ledningsföretaget som utgör ett stort hot mot den traditionella kabelaffÀren. operatörer och innehÄllsÀgare.

Denna tidigare okĂ€nda del av Apples historia avslöjades i en senaste historien om Eddy Cue av The Information’s Aaron Tilley, som intervjuade ett halvt dussin tidigare anstĂ€llda för att erbjuda en inblick i vĂ€rlden av Apples servicechef och chefsförhandlare med Hollywood.

HÀr Àr det relevanta utdraget:

För cirka fyra Är sedan övervakade Mr. Cue utvecklingen av en version av Apple TV som skulle kunna integreras med kabeltjÀnster, med mÄlet att ersÀtta digitalboxar som distribueras av sÄdana som Comcast och Time Warner Cable, sÀger en tidigare Apple-anstÀlld.

Apple TV-boxen – med en koaxialkabelport för anslutning till kabelnĂ€tverk och programvara för att hantera kombinationen av live och on-demand-video – lanserades aldrig pĂ„ grund av oenigheter med de potentiella kabelpartnerna. Apples ingenjörer som Ă€r inblandade i produkten var oroliga, sa en tidigare anstĂ€lld.

Apple meddelade nyligen att Charter Spectrum-kabelabonnenter kan ersÀtta sina kabelboxar med Apple TV-apparater utan koaxialporten. Kunder i nÀstan 50 miljoner amerikanska hushÄll kommer att fÄ tillgÄng till live-kanaler och tiotusentals on-demand-program via en ny Spectrum TV-app pÄ deras Apple TV 4K,, iPhone och iPad.

Kanalapparna Àr sömlöst integrerade med Siri och Apples egen TV-app.

“Dessutom kommer Charter som en del av detta samarbete att erbjuda iPhone och iPad till kunder nĂ€r de vĂ€xer sin mobilnĂ€rvaro,” Apple skrev i ett pressmeddelande som meddelade tvOS 12 tidigare i sommar. Charter Communications Ă€r den nĂ€st största kabeloperatören i USA.

Kommer exklusivt till Apple-rutan i höst, kommer Charter Spectrum att markera Apple TV: s allra första leverantör som stöder Zero Sign-On, en ny funktion i den kommande tvOS 12-programvaran som lĂ„ter din box sĂ€kert godkĂ€nna alla dina favoritvideoappar. “Zero Sign-On börjar med Charter senare i Ă„r och kommer att utvidgas till andra leverantörer över tiden”, erkĂ€nner Apple.

RUNDA UPP: Alla TV-program som Apple arbetar med

Cue-profilen innehÄller en massa andra godbitar, som hur företaget passerade 2009: s möjlighet att gÄ in i videostreaming-verksamheten genom att erbjuda streamingversioner av Showtime och Starzs kanaler och innehÄll via iTunes.

Medan Apples videoteam omfamnade idĂ©n om att klippa affĂ€rer med kanalerna som ett första steg för att komma in i videostreaming, sĂ„g Cue och Jobs affĂ€rer med bara nĂ„gra underhĂ„llningsleverantörer som ”för bitvisa” och ovĂ€rdiga Apples rykte om premiumprodukter.

“Om Apple skulle gĂ„ in i strömmande paket med innehĂ„ll, mĂ„ste det vara alla de stora sĂ€ndningsnĂ€ten och nĂ„gra av de stora kabelkanalerna och sporterna”, sade en chef dĂ€r vid den tiden, enligt The Information story.

Ytterligare en godbit frÄn historien: Cue, som Àr 53 Är gammal, blev uppenbarligen sÄ överanstrÀngd att han somnade under viktiga möten vid flera olika tillfÀllen. I minst tvÄ av dessa situationer började verkstÀllande snarka, sa en kÀlla.

SÄ Àr du glad eller ledsen över att Apple TV saknar en koaxial ingÄng?