Det nya WPA3-säkerhetsprotokollet är nu officiellt

The Airport Utility icon

Officiellt tillkännagavs i januari av Wi-Fi Alliance, en ideell organisation som främjar Wi-Fi-teknik och certifierar Wi-Fi-produkter, den nya WPA3-säkerhetsprotokollspecifikationen har slutförts och släppte idag som ett certifieringsprogram.

WPA2, den nuvarande standarden för Wi-Fi-skydd, har funnits sedan 2004.

Med f√∂rb√§ttrat s√§kerhetsskydd, var det nya WPA3-protokollet utformat f√∂r att skydda anv√§ndare mot brutala offlineattacker p√• deras n√§tverksl√∂senord. √Ąven om en skurk part lyckas f√•nga en tr√•dl√∂s str√∂m f√•r de bara en gissning p√• att gissa ditt l√∂senord eftersom WPA3 g√∂r data v√§rdel√∂sa, plus att de inte kan l√§sa dina gamla data.

Två smaker av WPA3

Det kommer att finnas två smaker av WPA3:

Bortsett från dessa presenterade organisationen Wi-Fi Easy Connect.

Vi presenterar Easy Connect

Easy Connect syftar till att förenkla processen med att para ihop Wi-Fi-enheter med begränsat eller inget skärmgränssnitt, som nya enheter som kommer på marknaden för sakernas internet, samtidigt som de fortfarande håller höga säkerhetsstandarder. Detta låter dig säkert lägga till vilken enhet som helst i ditt Wi-Fi-nätverk via en annan enhet som har ett mer robust gränssnitt, som din telefon, med en snabb genomsökning av en QR-kod.

Att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk i iOS 11 och senare är lika enkelt som att skanna en QR-kod med Camera-appen

iOS 11 har en liknande funktion där du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk genom att skanna en QR-kod som innehåller åtkomstuppgifter eller genom att auktorisera åtkomst från en annan iOS-enhet.

Det är en wrap-up!

√Ąven om WPA3 ger nya skydd som 192-bitars kryptering, f√∂renklad konfiguration p√• sk√§rml√∂sa enheter, individualiserad datakryptering i √∂ppna n√§tverk och robust skydd av svaga l√∂senord, kommer WPA2 att anv√§ndas under √∂versk√•dlig framtid.

Dessutom kommer de att fortsätta förbättra WPA2 för att säkerställa att det har starkt säkerhetsskydd.

Det nya protokollet kommer att lanseras till enhetsleverantörer, leverantörer och tidiga användare under nästa år. Det är oklart om befintliga routrar kommer att kunna stödja WPA3 via en firmwareuppgradering.

Kumulativa transporter av Wi-Fi-enheter förväntas träffa ABI Research-beräknade 20 miljarder enheter i år, med 3 miljarder nya Wi-Fi-enheter som ska levereras enbart under 2018.

Vad tycker du om den nya WPA3-specifikationen?

Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan.