Assistent blir alltmer navet i Googles smarta hem tack vare anpassade enhetsÄtgÀrder

Assistent blir alltmer navet i Googles smarta hem tack vare anpassade enhetsÄtgÀrder

Google Assistant fortsĂ€tter att göra stora steg pĂ„ vĂ€gen mot att ta en central roll i anvĂ€ndarnas dagliga liv. Även om den italienska motsvarigheten fortfarande Ă€r begrĂ€nsad i funktionalitet – sĂ€rskilt utvidgningen till Google Home – kan vi bara vĂ€lkomna de senaste innovationerna som gör att Assistant alltid kraftfullare och mĂ„ngsidigare.

Det handlar om Anpassade enhetsĂ„tgĂ€rder, eller anpassade Ă„tgĂ€rder som anvĂ€ndarna kan ge till assistenten, frĂ€mst nĂ€r det gĂ€ller deras hemautomationsenheter. Om hittills var assistenten vacker begrĂ€nsad förmĂ„gan att interagera med anslutna enheter – som krĂ€ver hjĂ€lp av tredjepartsappar för mer specifika Ă„tgĂ€rder – frĂ„n och med nu kommer du att kunna förstĂ„ och skicka mycket mer precist.

LÄS OCH: VĂ„r första förhandsgranskning av Android P

För att ge ett exempel, om det före anvÀndningen av assistenten var möjligt att interagera med en smart ugn genom att bara stÀnga av och pÄ den, kan anvÀndarna nu istÀllet justera arbetstemperaturen bekvÀmt via ett speciellt röstkommando. Dessutom relaterade kommandona till multimediauppspelning bli nu djupare, öppna kompatibilitet med ett större antal appar och typer av innehÄll. Slutligen kommer utvecklare snart att integrera möjligheten att posta aviseringar dagligen genom assistenten.

Via: Engadget KĂ€lla: Google, Google Developers