Apples samarbete med Kina för att hitta sÀtt att minska iMessage-skrÀppost

Apples samarbete med Kina för att hitta sÀtt att minska iMessage-skrÀppost

Apple har pratat med telekomföretag i Kina för att hitta sÀtt att minska skrÀppost som tas emot via sin iMessage-tjÀnst. Denna nyhet kommer bara nÄgra dagar efter att Kina började kritisera iPhone-tillverkaren för pÄstÄtt att ha tillÄtit olagligt innehÄll pÄ sin plattform.

PĂ„ tisdag inriktades Apple pĂ„ en 30-minuters specialrapport om kinesiska statliga medier som sa att företaget tillĂ€t olagligt innehĂ„ll som spelappar. I torsdags bekrĂ€ftade Apple det Reuters, “Vi Ă€r i kontakt med inhemska telekomföretag för att se vilka ytterligare Ă„tgĂ€rder som kan vidtas för att minska detta besvĂ€r.”

En Apple-talesman sa ocksÄ:

Vi arbetar för nÀrvarande pÄ ytterligare sÀtt att ytterligare minska det, inklusive mer avancerade maskininlÀrningsmodeller för att identifiera det och fler verktyg för att blockera falska konton.

Kina Àr Apples nÀst största marknad bakom USA och meddelade tidigare i veckan att dess intÀkter dÀr ökade med 19 procent i juni-kvartalet. Trots detta har företaget öppet kritiserats de senaste veckorna nÀr kinesiska tillsynsmyndigheter har startat en kampanj för att rensa skrÀppost och oönskade samtal.

Reuters förklarar:

Kritiken belyser en alltmer fyllig balanshandling för företaget pÄ vÀrldens största smarttelefonmarknad i en tid av ökande handelsspÀnningar mellan Kina och USA. BÄda lÀnderna har infört tullar pÄ exporterade varor och kÀmpar om patent och teknik.

Även om mĂ„nga kanske hĂ€vdar att denna situation huvudsakligen handlar om USA-kinesiska relationer och inte skrĂ€ppost, skulle de flesta förmodligen vara överens om Apple och andra tekniska företag borde göra ett bĂ€ttre jobb för att blockera denna typ av irriterande innehĂ„ll. Om situationen leder till nĂ„gra förĂ€ndringar, skulle det vara bra, nej?