Apples operatörsfakturering hÀmtar nya leverantörer i Storbritannien, Schweiz, Italien och andra hÄll

Australiens vakthund ansluter sig till en vÀxande lista med tillsynsmyndigheter som tittar nÀrmare pÄ App Store

Bild som visar en App Store-teasergrafik

Apple har utökat iTunes-faktureringsalternativet till ytterligare leverantörer i mer Àn ett halvt dussin lÀnder, inklusive Storbritannien, Schweiz och Italien.

Enligt en uppdaterat Apple supportdokument med de nuvarande leverantörerna av mobilfakturering har denna funktion nu utvidgats till följande trÄdlösa operatörer:

Detta Àr ett tillÀgg till de befintliga leverantörerna som stöder fakturering av operatörer i dessa lÀnder.

HANDLEDNING: SÄ hÀr stÀller du in operatörsfakturering

Med operatörsfakturering debiteras alla app-, media- eller prenumerationsinköp pÄ din telefonrÀkning.

Före dagens expansion begrÀnsades stödet för fakturering av operatörer pÄ de ovannÀmnda marknaderna till Wind Tre i Italien. Tele2 i Lettland och Litauen; Celcom, Digiand Maxis i Malaysia; M1 Limited i Singapore; Swisscom i Schweiz; och EE i Storbritannien.

Den praktiska funktionen stöds i dussintals lÀnder vÀrlden över.

Om du bor i ett land som stöds men mobilfakturering för nÀrvarande inte Àr tillgÀnglig för dig, stöder Apple ett antal andra betalningsmetoder som du kan anvÀnda för att betala för dina köp i innehÄllsbutiker som App Store, Mac App Store, iTunes Store och iBooks Lagra.

FrÄn och med igÄr kan exempelvis hollÀndska anvÀndare dra nytta av det nyligen tillagda stödet för iDEAL, en online-betaltjÀnst som Àr populÀr i NederlÀnderna, och anvÀnda den för att köpa appar, media och prenumerationer hos lokala banker istÀllet för ett kreditkort, betalkort eller PayPal.