Apple uppnÄr 1 biljon dollar vÀrdering i USA och nÄr en enorm milstolpe

Apple uppnÄr 1 biljon dollar vÀrdering i USA och nÄr en enorm milstolpe

PÄ torsdag blev Apple det första börsnoterade företaget i USA som fick en vÀrdering pÄ 1 biljon dollar. Milstolpen nÄddes bara nÄgra dagar efter att företaget rapporterade sitt bÀsta resultat för tredje kvartalet i företagets historia.

Wall Street Journal och CNBC var och en bekrÀftade Apples nya milstolpe sent pÄ torsdag morgon. Som den tidigare rapporterade:

Apples uppgĂ„ng har drivits av den ihĂ„llande framgĂ„ngen för iPhone som utvecklats under sen medgrundare Steve Jobs, en produktvision som hjĂ€lpte till att Ă„teruppliva företaget frĂ„n en dödspiral i slutet av 1990-talet. Hans eftertrĂ€dare, Tim Cook, har förvandlat Apple till en kontantgenererande jĂ€tte genom att driva sina befintliga produkter till framtrĂ€dande i Kina och odla sin snabbvĂ€xande tjĂ€nsteverksamhet – Ă„tgĂ€rder som har hjĂ€lpt till att avvĂ€rja oro över frĂ„nvaron av en ny, blockbuster-enhet.

PÄ tisdag slog Apple Wall Street förvÀntningar genom att meddela att de sÄlde 41,3 miljoner iPhones mellan april och juni med en omsÀttning pÄ totalt 53,3 miljarder dollar. Detta var tillrÀckligt bra för en omsÀttningsökning pÄ 17 procent jÀmfört med samma period föregÄende Är.

Cook nÀmnde vid den tiden:

Vi Ă€r stolta över att rapportera Apples bĂ€sta junikvartal nĂ„gonsin och vĂ„rt fjĂ€rde kvartal i rad med tvĂ„siffrig omsĂ€ttningstillvĂ€xt, sĂ€ger Tim Cook, Apples VD. “VĂ„ra Q3-resultat drivs av fortsatt stark försĂ€ljning av iPhone, Services och Wearables, och vi Ă€r mycket glada över produkterna och tjĂ€nsterna i vĂ„r pipeline.”

Bara förra mÄnaden sÄg det ut som Amazon kunde bli det första amerikanska företaget som nÄdde 1 biljon dollar. Trots att Apple uppnÄdde en vÀrdering pÄ 900 miljarder dollar i november kÀmpade Apple med att utöka det med 100 miljarder dollar fram till idag. Amazon, under tiden, var och en $ 900 miljarder i juli.

Apple Àr inte det första företaget som uppnÄr en vÀrdering pÄ 1 biljon dollar. Kinas PetroChina Co slog ocksÄ det marknadsmÀssiga vÀrdet. De flesta av företagets aktier Àr dock i statliga hÀnder.

Äger du Apple-aktier? Hur mĂ„r du idag?