Apple tillkännager 300 miljoner dollar för att främja ren energi i Kina

Apple tillkännager 300 miljoner dollar för att främja ren energi i Kina

Sent Torsdag, Apple meddelade ett nytt kinesiskt-baserat initiativ för att ansluta leverantörer med förnybara energikällor. På så sätt vill iPhone-tillverkaren öka användningen av förnybar energi inom sin försörjningskedja och ytterligare cementera sitt åtagande att ta itu med klimatförändringarna.

Planen kallas en ‚ÄĚf√∂rst av sitt slag‚ÄĚ och uppmanar Apple och tio av dess leverant√∂rer att gemensamt investera n√§stan 300 miljoner dollar under de kommande fyra √•ren i China Clean Energy Fund. I slut√§ndan kommer fonden att investera i rena energiprojekt p√• totalt mer √§n 1 gigawatt f√∂rnybar energi i Kina. Det √§r tillr√§ckligt med energi f√∂r att driva n√§stan 1 miljon hem.

Enligt Lisa Jackson, Apples vice president för miljö, politik och sociala initiativ.

På Apple är vi stolta över att gå med företag som tar fart för att ta itu med klimatet. Vi är stolta över att så många av våra leverantörer deltar i fonden och hoppas att den här modellen kan replikeras globalt för att hjälpa företag i alla storlekar att få en betydande positiv inverkan på vår planet.

Detta är bara det senaste i en serie rörelser som Apple har gjort de senaste åren för att uppmuntra användningen av ren energi. Sedan Apples program för ren energi för leverantörer startade 2015 har 23 av företagets tillverkningspartners som verkar i tio länder åtagit sig att driva hela sin Apple-produktion med 100 procent ren energi. Fram till 2020 kommer Apple och dess leverantörer att generera mer än 4 gigawatt ny ren energi över hela världen, vilket kommer att representera en tredjedel av Apples nuvarande tillverkning av elavtryck.

Tidigare i år meddelade Apple att alla sina globala kontor, datacenter, butiker. och samlokaliserade anläggningar i 43 länder drivs nu av ren energi. Detta inkluderar anläggningar i USA, Storbritannien, Kina och Indien.

√Ąr du n√∂jd med att Apple investerar mer i Kina? L√•t oss veta nedan.