Apple tillhandahÄller inte lÀngre gratis högtalarreparation till iPhone 7-anvÀndare

Apple tillhandahÄller inte lÀngre gratis högtalarreparation till iPhone 7-anvÀndare

För nÄgra mÄnader sedan erkÀnde Apple uppenbarligen att vissa iPhone 7 och iPhone 7 Plus-enheter hade problem med den inbyggda mikrofonen. Som ett sÄdant visade ett internt memo att Apple var villiga att fixa dessa telefoner gratis, Àven nÀr de inte gick ut under garantin. TyvÀrr ser det nu ut som om Cupertino inte lÀngre erbjuder det undantaget.

Enligt MacRumorsFrÄn och med förra veckan godkÀnner inte Apple lÀngre kostnadsfria reparationer i den hÀr frÄgan nÀr iPhone har passerat garantiperioden. Dessutom raderades ocksÄ det interna dokumentet som MacRumors upptÀckte.

Som det förklarar:

Medan endast ett begrÀnsat antal kunder pÄverkas berÀttade en kÀlla att mikrofonproblemen fortfarande Àr vanliga och inte verkar ha lösts, sÄ det Àr oklart varför Apple valde att sluta erbjuda undantag.

I det ursprungliga anteckningen sa Apple att anvÀndare av iPhone 7 och iPhone 7 Plus kan uppleva en nedtonad högtalarknapp under telefonsamtal eller har svÄrt att inte höras under samtal eller Facebookchattar. Vid den tiden identifierade Apple inte orsaken till problemet.

Det finns ingen aning om varför Apple skulle erbjuda denna typ av garantiundantag bara för att döda det tvÄ mÄnader senare. Det kan vara sÄ att memot utfÀrdades felaktigt, eller kanske har Apple beslutat att gÄ i pension pÄ iPhone 7 i höst och inte lÀngre vill betala för reparationer utanför garantin pÄ en utgÄngen enhet.

Oavsett orsaken kommer vi förhoppningsvis snart att höra frÄn Apple.

Apples förvĂ€ntas tillkĂ€nnage tre nya iPhones pĂ„ nĂ„gra veckor inklusive en andra generationens iPhone X och en helt ny 6,1-tums LCD-iPhone och 6,5-tums OLED “iPhone X Plus.”

Slutade högtalarna i din iPhone att fungera? Fixade Apple högtalarna gratis? LÄt oss veta nedan.